Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Vändningen: MTG utreder den utpekade chefen igen

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

En högt uppsatt chef på mediebolaget MTG friades av en internutredning efter anklagelser om kränkningar och trakasserier. 

Nu har MTG startat en andra utredning – och ett av vittnena har trätt fram i Dagens nyheter. 

Förra veckan rapporterade Dagens Nyheter att MTG startat en internutredning efter larm om kränkningar och en sexistisk arbetskultur på en specifik redaktion på bolaget. Flera personer vittnade om mobbning och personangrepp. Ett vittnesmål handlade om att kvinnor rangordnats efter "knullbarhet". 

"Psykisk misshandel"

En högt uppsatt chef pekades ut för mobbning och personangrepp. MTG inledde en internutredning – och kom då fram till att chefen skulle få stanna kvar på sin post. 

– Den här aktuella chefen har brustit i två saker. Att han inte varit hårdare mot personer som haft ett direkt oacceptabelt språkbruk, och att han använt dåligt placerad humor och ironi som absolut kan uppfattas som kränkande även om det inte är illa ment, sa MTG:s vd Anders Jensen till Expressen förra veckan. 

Före detta MTG-profilen Isabel Boltenstern upprördes av MTG:s beslut. 

"Ni som följt mig de senaste åren vet att jag pratat om utmattning, härskartekniker och dåligt ledarskap. Allt bottnar i hur jag blev behandlad av den chef som nu får stanna på sin post. Den psykiska misshandel han utsatte mig (och andra) för förklaras nu som 'dåligt placerad humor'. Jag kan inte vara tyst längre", skrev Boltenstern i ett blogginlägg i helgen. 

Ny utredning i MTG 

Nu har MTG inlett en ny utredning, rapporterar Dagens nyheter. Samtidigt har en tidigare MTG-anställd vid namn Sara Andersson valt att kliva fram och berätta öppet om anklagelserna mot MTG-chefen i fråga. 

– När jag berättade om min tidiga graviditet i förtroende, frågade han om jag berättat för någon annan. När jag sa nej skrek han ut nyheten över redaktionen för att i samma sekund vända sig till mig "Så, nu vet alla", säger Andersson till Dagens nyheter. 

Andersson hävdar också att MTG-chefen vid ett tillfälle ryckte åt sig hennes mobiltelefon, tog en bild och sa: "Så du aldrig glömmer vem som bestämmer över dig". 

Enligt Dagens Nyheter finns det en inspelning där Jensen benämner saken som "trakasserier". Jensen bekräftar att en ny utredning har inletts – men hävdar också att den utpekade MTG-chefen håller fast vid sin version. 

– Han blånekar till allt. Han känner överhuvudtaget inte igen sig de här beskrivningarna, säger Jensen till Dagens nyheter. 

Expressen har varit i kontakt med Sara Andersson, som inte önskar kommentera saken ytterligare.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!