Colombianen Solér pekas ut som det senaste dopingfallet i Tour de France.
Colombianen Solér pekas ut som det senaste dopingfallet i Tour de France.

Utpekad som dopad - i natt

Publicerad
Uppdaterad
Nu kan ännu ett dopingavslöjande vara på gång i årets Tour de France.
Enligt belgiska medier så ska colombianen Mauricio Soler ha tagits för doping, efter ett positivt test på den 14:e sträckan.
Skandalerna - eller kanske tragedierna - i Tour de France 2007 kan nu få ytterligare ett kapitel.
Enligt Radio France ska en cyklist efter den 14:e etappen - som cyklades vid Plateau de Beille - ha testat positivt för doping.
Nu rapporterar belgiska medier att colombianen Mauricio Soler är den som testats positivt.
Soler ska ha fått besök av fransk polis under fredagen, men att Tour de France-ledningen kommer ge besked först under lördagens presskonferens.

En av ledartröjorna

Danska TV2 skriver på sin hemsida att det ska röra sig om en cyklist som vid tillfället haft en av tourens ledartröjor.
– Hårdnackade rykten vill säga att Soler är under kraftig misstanke för att vara den senaste av dopingsyndarna, säger reportern Jasper Stadum till TV2:s hemsida.

Rapporter om polisrazzia

På den 14:e etappen bar Michael Rasmussen den gula ledartröjan, Mauricio Soler den prickiga bergströjan, och Tom Boonen den gröna tröjan (som bärs av den som leder poängtävlingen).

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag