Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Uppgifter: SVT nära köpa tillbaka OS-rättigheterna

André Pops i SVT-studion.
Foto: ERIK SIMANDER / BILDBYRÅN
Återvänder OS till SVT?
Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO SPORTFOTODIENST

SVT har inte sänt OS på tio år.

2026 kan det vara dags igen.

Enligt Aftonbladet är SVT bara detaljer ifrån att säkra rättigheterna till spelen.

I juni 2011 kom det historiska beskedet att SVT skulle bli av med rättigheterna till OS efter att ha sänt de olympiska spelen varje gång sedan Rom-OS 1960.

Den gången gick det till Viaplay, och 2015 köpte Discovery rättigheterna för fyra OS framåt.

Men till OS i Milano 2026 är rättigheterna ute på marknaden. Nu pekar allt mot att det blir SVT som knyter till sig sändningarna igen, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Tidningen uppger att en rad europeiska public service-jättar i både radio och tv ingår i det avtal som är på väg att bli klart. Enligt Aftonbladet väntas tv-rättigheterna röra sig om OS 2028, 2030 och 2032.

– Jag kommenterar aldrig sporträttigheter som är på marknaden, vare sig vi är på väg att förvärva dem eller inte, säger SVT:s programdirektör Jan Helin till tidningen.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.