Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tvingad till paus – återvänder till SVT

Pelle Nyström är tillbaka i Sportspegeln.Foto: HENRIK JANSSON
Pelle Nyström.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: HENRIK JANSSON
Foto: NIKLAS LARSSON / © BILDBYRÅN

Pelle Nyström är tillbaka efter ett halvår utanför tv-rutan.

På söndag leder SVT-profilen Sportspegeln igen.

– Jag har inte känt mig instängd men visst ska det bli skönt att komma ut och jobba och träffa folk igen på ett annat sätt, säger Pelle Nyström till SportExpressen.

På söndag kommer ett välbekant namn tillbaka till SVT:s Sportspegeln

”Kan glädja alla (och menar verkligen alla!) med att Pelle Nyström gör comeback i Sportspegeln på söndag! Den finaste tv-rösten och den varmaste människan har fått hålla sig extra passiv under corona men nu är han redo”, skriver SVT:s reporter Ola Bränholm på Twitter.

Även Pelle Nyström själv är glad över att få vara tillbaka i programmet och träffa sina kolleger igen.

– Det framför allt. Att jag ska jobba med Milad (Akbarzadeh) som kom in som min ersättare. I slutet av min anställning jobbade vi ihop och det ska bli jättekul. Vi trivdes väldigt bra tillsammans, säger Nyström.

– Vi ska göra mountainbike och fokusera på Jenny Rissveds. Jag känner henne inte och bara det är roligt, det blir en ny bekantskap.

Pelle Nyström tillbaka i Sportspegeln

Pelle Nyström, 67, gick i pension i slutet av mars men skulle egentligen ha fortsatt jobba flera gånger i månaden innan coronaviruset ställde till det. Nyström lider av den ovanliga sjukdomen dermatomyosit som påverkar lungorna och därmed är han en av personerna som riskerar att drabbas allvarligt om de får covid-19.

– Jag gick i pension i mars egentligen och sedan har jag haft min sjukdom men vi kom överens om att jag skulle vara kvar som anställd och kunna jobba på timme om de vill ha mig och jag är disponibel. Jag är jätteglad att de hör av sig och att jag kommer ut och jobbar litegrann även om jag inte kan göra vissa saker på grund av fysiken, säger Nyström.

Hur mycket han kan jobba framöver beror på ”corona-eländet”, säger han.

– Jag är i riskgrupp men det är ingen större fara när man är utomhus. Jag hade ju sett fram emot att göra fyra-fem jobb i månaden. Jag hoppas att det kan bli lite så framöver. 

– Sedan är det väldigt roligt att komma ut. Jag känner mig inte så isolerad i och för sig. Jag bor bra och vi har ett bra umgänge runtomkring. Jag har inte känt mig instängd men visst ska det bli skönt att komma ut och jobba och träffa folk igen på ett annat sätt.

”Hade varit betydligt jobbigare”

När SportExpressen pratar med Pelle Nyström är han i full färd med att byta remmar på en åkgräsklippare. 

Går det bra?

– Nej. Jag försöker förstå vad jag ska göra. Det är en jäkla massa remmar som ska sitta på ett speciellt sätt. Man blir alldeles yr i mössan av det.

– Jag har försökt byta rem på den här några gånger och det brukar sluta med katastrof emellanåt. De är rätt dyra och sätter man dem fel går de av direkt, det är mycket pengar.

Du har mycket att göra trots att du är i riskgrupp?

– Ja, vi håller på med mycket. Vi ska bygga ett nytt växthus och har jobbat med grunden till det. Visst finns det att göra, jag ligger inte bara och pillar navelludd.

Pelle Nyström tycker att han var lyckligt lottad som gick i pension innan sommaren kom.

– Då är det mycket lättare. Jag tror det hade varit betydligt jobbigare om man kanske hade slutat i oktober-november när det är mörkt ute och tråkigt väder. Då är det svårare att hitta på saker. Man kommer känna det på ett annat sätt när vintern kommer kanske.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.