Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tvåbarnsmamman dog – åt för mycket protein

Tvåbarnsmamman Meegan Hefford, 25, har avlidit efter överkonsumtion av proteinshakes, kosttillskott och proteinrik mat.

25-åringen hittades medvetslös i sin lägenhet och fördes till sjukhus, där läkarna konstaterade att hon var hjärndöd.

Hon avled två dagar senare. 

Meegan Hefford, 25, från Australien, var bodybuilder och hade dragit i gång en diet inför kommande tävling i september. Enligt brittiska Metro innehöll den mängder av äggvita och proteinpulver. I kombination med det tränade den unga tvåbarnsmamman två gympass om dagen.

Vid hennes död upptäckte läkarna att Meegan hade levt med den sällsynta sjukdomen "urea cycle disorder", vilken hindrar kroppen från att kunna bryta ner protein. Sjukdomen kan leda till dödliga nivåer av ammoniak i blodet och överdriven vätska i hjärnan.

Klagade på att hon var trött

Under sommaren hade Meegan klagat på att hon var trött och hängig. Hennes mamma, Michelle White, säger enligt New York Post att hon då bad dottern att ta det lugnare på gymmet. 

– Jag sa åt henne att hon körde för hårt på gymmet, att hon skulle ta det lugnare, berättar mamman som sörjer sin dotter:

– Att förlora henne är fruktansvärt, jag kan inte förstå att hon är borta. Nu försöker jag bara fokusera på det positiva: Vi fick 25 år tillsammans och hon hann med så mycket under de åren. Det känns nästan som att hon visste att hennes tid skulle bli kort.

Familjen varnar andra för kosttillskott

Meegan efterlämnar två barn, och hennes familj har sagt att de vill att dietindustrin går ut med fler varningar om riskerna med en alltför proteinrik diet. 

– Jag vet att det finns fler än Meegan som hamnat på sjukhus efter att ha ätit för mycket kosttillskott, regelverket för att få sälja dessa måste ses över, avslutar mamman.

https://www.instagram.com/p/BVEGpfaA5nC/

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.