Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Två världsrekord av amerikanske stjärnan

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: PATRICK B. KRAEMER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Amerikanske superstjärnan Caeleb Dressel slog två världsrekord på drygt en halvtimme under den första finaldagen av ISL.

Sarah Sjöström vann 50 meter fritt – men fick för första gången i höst stryk på 100 meter fjäril.

Dressel, 24, brukar kallas den nye Michael Phelps och tog sex guld på VM 2019.

På lördagen visade han återigen varför han jämförs med Phelps, historiens störste olympier med 23 guld, varav de åtta gulden i Peking 2008 var rekord under ett och samma OS.

Inom loppet av lite drygt en halvtimme slog Dressel världsrekord på både 100 meter fjäril och 50 meter fritt. Dressels 47,78 på fjärilen var en kapning med drygt tre tiondelar av Chad Le Clos rekord från 2016. Sydafrikanen slutade tvåa i loppet.

Stadigt grepp

Sedan slog Dressel till på 50 meter fritt med 20,16 och sänkte sitt eget världsrekord i kortbana med åtta hundradelar.

Dressel har hittills under ISL, International swimming league, även slagit världsrekord på kortbanedistansen 100 meter medley.

Dressels lag Cali Condors tog ett stadigt grepp om titeln och leder med 27,5 poäng före Sarah Sjöströms Energy Standard, fjolårsvinnare, i finalen i Budapest som innehåller fyra lag.

Säker seger

Sarah Sjöström har fått tillbaka ryggproblemen som gjorde att hon missade en grundseriematch, och simmade fyra grenar, två individuellt och två i lag.

Det blev två segrar. Sjöström vann 50 meter fritt klart med nästan tre tiondelar på 23,55. Det blev också seger med laget på 4x100 meter fritt, men endast en tredjeplats på 4x100 meter medley.

För första gången under ISL-säsongen fick hon dessutom stryk på sin OS-gulddistans 100 meter fjäril. Trots en stark slutforcering höll fransyskan Beryl Gastaldello undan och vann med tre hundradelar före svenskans 55,37.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.