Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Två landslagsbackar borta - men vann ändå

Foto: Nils Jakobsson

Trefaldiga svenska mästarna Storvreta såg ut att gå mot enkel seger i semifinal 1 mot Dalen. Men den klara 5-0-ledningen förvandlades till dramatik efter fyra raka insläppta mål.

- Starkt att oss att ändå knyta ihop säcken, säger Storvretas Niklas Winroth till SportExpressen.se.

Jesper Berggren och Mattias Samuelsson har i flera år bildat ett av världens bästa backpar i Storvretas och Svenska Superligans mest framstående förstafemma. På onsdagskvällen saknades Berggren på grund av skada och Samuelsson drabbades av migrän innan värmningen.

De ersattes därför av mindre rutinerade Victor Andersson och centern Niklas Winroth.

"Inga problem att ställa om"

- Jag har spelat rätt mycket back i år och det var inga problem att ställa om från vänster- till högerback. Men visst är det är starkt av oss att vinna med de spelarna borta. Vi vet att vi har bra lag, säger Winroth, egentligen center, som tackade för förtroendet med två mål:

- Klart jag är nöjd, det är inte varje gång man gör två mål. Det är lätt att spela i förstafemman där man får mycket ytor och där vi har filosofin att backarna ska fylla på mycket.

En till synes klar Storvretaseger höll dock på att gå upp i intet. Dalen, som slarvade i inledningen, tog plötsligt vara på de chanser de fick. Och 5.42 in på tredje perioden sköt Mikael Harrysson in 5-4.

Tog sig samman

- Vi startade jättebra och gick fram till 5-0 med det var som att vi gick ner oss i intensitet och arbete. Vi hade en bra känsla och trummade på men de fick något enkelt mål och kom tillbaka. Det borde inte stört.

Mästarna tog sig samman och vann med 7-4. Semifinal 2 väntar på Llångfredagen

- Skönt att vi lyckades knyta ihop säcken. Vi har mycket rutin och många som gillar sådana lägen. Alla vill komma in och avgöra, säger Winroth.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.