Två AIK-guldhjältar tar över Djurgården

Thomas Lagerlöf (till vänster) vann dubbla SM-guld med AIK som spelare 1992 och 1998.
Foto: BJÖRN TILLY / BILDBYRÅN
Kim Bergstrand vann SM-guld i AIK 1992.
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Här är Djurgårdens nya tränarduo. 

Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf tar över klubben. 

Det väntas bli officiellt inom de närmaste dagarna. 

- Jag kommenterar inte spekulationer, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson. 

Det var under torsdagen som det blev officiellt att Sirius tränarduo Thomas Lagerlöf och Kim Bergstrand lämnade klubben. De hade aktiverat en storklubbsklausul, vilket klubben bekräftade. 

När vi förlängde med Kim och Thomas för drygt ett år sedan skrevs det på deras begäran in en utlands-/storklubbsklausul i kontraktet. Detta var en förutsättning för att vi skulle kunna förlänga kontraktet, och denna klausul har de nu valt att aktivera, säger Sirius ordförande Ove Sjöblom till klubbens hemsida. 

Nu är det klara som nya tränare för Djurgården, enligt uppgifter till SportExpressen. Det blir officiellt inom de närmaste dagarna. 

Tackade nej till förlängning med Djurgården 

Tidigare har SportExpressen avslöjat att Özcan Melkemichel lämnar Djurgården. Han tackade nej till Djurgården för omkring tre veckor sedan. Då var han nära att ta över iranska Tractor Sazi FC och ett möte där parterna skulle träffas var inplanerat i Istanbul. 


FÅ BÄST KOLL: Följ Djurgården Fotboll – direkt i Messenger 


Özcan Melkemichel förde Dif till cuptiteln

Men än så länge har mötet inte blivit av och det är oklart om det blir någon övergång för Melkemichel. Däremot stod det under torsdagen helt klart att han lämnar Djurgården. Melkemichel förde klubben till en tredjeplats i allsvenskan förra säsongen och vann cuptiteln i år. 

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson vill inte kommentera någonting angående vare sig Özcan Melkemichel eller de nya tränarna Thomas Lagerlöf och Kim Bergstrand. 

- Jag kommenterar inte spekulationer, säger han kort. 

Inte heller Kim Bergstrand vill kommentera uppgifterna om att han tar över Djurgården.

– Nej. Vi har vår sista träning med Sirius den 26 november och jag vill inte, av respekt, säga någonting om någonting ännu. Däremot så kan jag ju säga att det inte finns någon risk för att jag och Thomas går arbetslösa, säger 50-åringen till FotbollDirekt. 


FÖLJ DITT LAG I ALLSVENSKAN: Få nyheter skickade i Messenger direkt till telefonen

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.