Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

TV4-profilen Susanne Sjögrens nya lyxgård

Suzanne Sjögren och Pontus Westergren på Idrottsgalan.
Foto: CLAUDIO BRESCIANI / SCANPIX
Suzanne Sjögren in action på ridbanan.
Foto: NILS PETTER NILSSON

Suzanne Sjögren kan numera titulera sig som gårdsägare. 

TV4-sportens ankare har köpt en lyxgård tillsammans med sambon Pontus Westergren. 

– Vi flyttar dit med grundtanken att nu ska vi aldrig flytta igen, säger Sjögren. 

Som junior tävlade Suzanne Sjögren på SM, men la sedan hjälmen på hyllan. I höstas meddelade hon dock att hon skulle ta upp ridningen på nytt, med sommarens amatörtour i Falsterbo som det stora målet. 

Sedan dess har Sjögren delat med sig av sin träning på Instagram - och har till synes tagit nästa steg i satsningen. Hon har nämligen köpt en stor gård i Södermanland tillsammans med sambon Pontus Westergren. 

Sjögren delar med sig av den glada nyheten på Instagram. 


https://www.instagram.com/p/BT1oeJLlYsw/?hl=sv

Sjögren lättad efter köpet: "Som en sten som lättar"

Gården har dock främst införskaffats för Westergrens skull. Han är tidigare landslagsryttare i hoppning och köpet är en del av hans satsning att komma tillbaka till landslaget. 

– Han är ju en av Sveriges mest populära tränare och vi har länge letat efter en plats där han kan ha en träningsbas. För då finns det möjligheter att knyta till sig sponsorer och satsa för att komma tillbaka till landslaget. Att jag har börjat rida igen är bara en bonus, säger Sjögren, som är väldigt nöjd med köpet. 

– Det känns jävligt bra. Vi har letat länge, men inte hittat rätt förrän nu och det är förbannat skönt. Som en sten som lättar från bröstet. För det är svårt att rota sig där vi bor nu där man vet att vi inte ska bo kvar. Då är det svårt att trivas. Vi flyttar dit med grundtanken att nu ska vi aldrig flytta igen, att vi ska bo där för gott. 

Priset på gården: 12,5 miljoner kronor

Gården ligger i Södermanland, i närheten av Taxinge slott. Boytan är totalt 281 kvadratmeter fördelat på tio rum, tre kök och tre badrum. Men den riktiga behållningen är gårdens ridanläggning. 

Stallet innehåller nio stora boxar som är fullt utrustade. På husets övre plan finns ett fullt utrustad kök med utsikt över ridhuset. Ridhuset är 20x40 meter och tillgården hör ungefär tolv hektar åkermark, en hektar övrig mark samt 14 hagar till hästarna. 

Utgångspriset på gården låg på 12,5 miljoner kronor. 

Sjögren vill inte gå in exakt på hur mycket de betalade för gården, men säger att hon är nöjd med priset. 

– Vi har bjudit på dyrare objekt - och vi har bjudit på billigare objekt. Men nu känns det som att vi får mycket för pengarna.