Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

TV4-profilen lämnar Sverige med familjen

Se hela avsnittet av Sportklubben här!
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: OLLE SPORRONG

Frida Nordstrand, 38, lämnar Sverige och bosätter sig med familjen i Spanien.

Där ska hon bevaka La Liga och Serie A i C Mores nya storsatsning på fotbollsligorna.

– Nu slipper jag ha dåligt samvete över att behöva välja mellan familjen och jobbet. Det har varit jäkligt tufft, säger hon.

I tio år bevakade Frida Nordstrand Champions League för Viasats räkning.

Resultatet: Oförglömliga idrottsupplevelser och en massa värdefulla kontakter inom världsfotbollens absoluta toppskikt, men också ett dåligt samvete över att lämna familjen för långa jobbresor.

38-åringen, som sedan något år tillbaka jobbar för C More, blev därför överlycklig när arbetsgivaren inför rådande fotbollssäsong säkrade ett par nya rättigheter.

Två av dem: La Liga och Serie A.

Nordstrand, som delvis är uppvuxen i Spanien och talar språket flytande, hade ett möte med cheferna på C More och de var alla överens om vad de vill få ut av bevakningen.

På söndag går flyget söderut.

– Ja, det gick lite snabbt. Och det känns stort. Jag vet inte om det har sjunkit in hos min familj än, säger hon och skrattar.

Frida Nordstrand flyttar till Spanien

Tillsammans med sambon Janne Berg och parets sjuårige son flyttar hon nu till Spanien permanent. Till att börja med över hela fotbollssäsongen, men det kan bli ännu längre.

– Jag kommer ha min bas i Spanien, där vi har ett hus sedan tidigare. Min pappa och min farmor bor där sedan ett par år tillbaka och det är samma by som jag bodde i som liten. Det är nära till Malaga och tågen till storstäderna, så det passar perfekt. Det kommer bli otroligt roligt, säger hon.

Planen är att Nordstrand ska leverera intressanta reportage, om stort och smått, som ska sändas i samband med matcherna. Men också intervjuer med landslagssvenskarna och andra inslag till TV4:s sportsändningar.

Det viktiga är att det blir på Frida Nordstrands sätt.

Nordstrand: ”Det har varit jäkligt tufft”

Hon förklarar:

– Jag har väldigt många kontakter i Spanien och Italien efter mina år då jag jobbade med Champions League, så jag har redan slängt ut ett par krokar. Det ska bli möten med våra svenska stjärnor i ligorna, men också med andra spelare, sportchefer och supportrar, säger hon och fortsätter:

– Vi ska inte bara vara på plats under de stora matcherna. Jag vill ge tittarna något unikt och genuint också, ta med dem till nya platser och visa upp många supportrars vardag. Det måste inte alltid vara så avancerat, det är kul att bara kunna göra nedslag i livet kring fotbollen. 

Sedan var det ju det här med samvetet också.

– Rent egoistiskt så slipper jag flänga runt lika mycket i jobbet. Jag älskar att resa, men att flyga så mycket som jag har gjort, det är inget man är stolt över. Nu blir det mest tåg. Sen slipper jag det dåliga samvetet att behöva välja mellan familjen och jobbet. Det har varit jäkligt jobbigt.

Nu ser hon fram emot en säsong präglad av fotboll, både i jobbet och på hemmaplan.

– Vi har varit där nere så pass mycket att min son känner sig som hemma där. Han har gått i fotbollsskola där hela sommaren och ska gå i skola där nu. Både han och Janne, som fick följa med vare sig han ville eller inte, har anmält sig till de lokala fotbollslagen.

 

LÄS MER: Det hände på 1970-talet – alla delar från SportExpressens nostalgiserie

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.