Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

TV4 gör om – sporten försvinner från Nymo

Jenny Strömstedt och Steffo Thörnquist leder Nyhetsmorgon tillsammans
Foto: MICHAELA HASANOVIC
Onsdagens sportsändning leddes av Mattias Tjernström
Foto: TV4
C Mores sportchef Erik Westberg
Foto: C More

TV4:s sportutbud förändras. 

SportExpressen kan berätta att sportsändningarna i Nyhetsmorgon försvinner. 

Dessutom ser kanalen över sportnyheterna som sänds på kvällen. 

”Vi behöver anpassa vårt arbetssätt givet ökande rättighet/produktionskostnader, skriver Erik Westberg, sportchef för C More och TV4-gruppen i ett mejl. 

Det var i februari som Expressen rapporterade om TV4:s stora sparpaket. Uppemot 100 tjänster kommer att försvinna från kanalen, på grund av att vinsten har halverats det senaste året i och med tappade intäkter på 1,3 miljarder kronor.

Den här veckan ska TV4 gå ut med mer information kring sparkpaketet till sina medarbetare. Enligt en artikel i Dagens Media har personalen många frågor om sparpaketet, och ska ha lett till oro hos framför allt medarbetare på sportredaktionen. 

”Känslan bland flera av medarbetarna är, enligt uppgift till Dagens Media, att sparpaketet kommer att slå mot Sportens morgon- och kvällssändningar”, skriver tidningen. 

Nu kan SportExpressen berätta att kanalen kommer göra om i sina sportsändningar. Bland annat kommer sportnyheterna att försvinna från Nyhetsmorgon. Dessutom kommer tv-kanalen att se över ”innehållsflödet” för sportnyheterna på kvällen. 

TV4 gör om – sportsändningarna försvinner

”Sporten kommer, precis som övriga delar av TV4 Media, genomgå förändringar. Vi behöver anpassa vårt arbetssätt givet ökande rättighet/produktionskostnader och samtidigt bevara vår journalistiska spets, ledande sportproduktion och möta våra användares efterfrågan. Den förändring som främst kommer märkas hos våra användare och för vår personal är att vi ändrar innehållsflödet i våra linjära sportnyhetssändningar. Vi behöver utveckla/anpassa formatet för framtidens sportnyheter givet användarnas efterfrågan och ökade kostnader. I Nyhetsmorgon kommer sportnyheterna som enskild sändning försvinna och framöver i stället finnas med i den befintliga nyhetssändningen”, skriver Erik Westberg, sportchef för C More och TV4-gruppen i ett mejl till SportExpressen. 

Vilken typ av oro och frågor har framförts – och vilka svar har medarbetarna fått?

”Av hänsyn till de som berörs kommenterar vi inte pågående förhandlingar”, skriver Erik Westberg. 

Hur ser ni på att sporten försvinner från nyhetssändningarna? 

”Sportrapporteringen kommer inte att försvinna, utan den kommer nu i stället integreras i själva nyhetssändningen och även på samma sätt som i dag finnas med i Nyhetsmorgon-soffan”.

Erik Westberg vill i nuläget inte gå in på hur sparpaketet kan komma att påverka sportredaktionen. 

”Som vi kommunicerat tidigare kommer ett antal tjänster att försvinna, både när det gäller fasta tjänster och konsulter. Vi vill bygga en robust publicistisk verksamhet som står sig i den digitala transformationen. Vi går inte in mer detaljerat kring personalärenden än så av hänsyn till pågående förhandling”.  

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.