Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tv-profilens identitet kapad i dejtingappen

Isabel Boltenstern Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: MAGNUS RAGNVID / DISCOVERTY

Isabel Boltensterns ansikte dyker med jämna mellanrum upp på dejtingappen Tinder  – under falska namn.

Nu rasar tv-profilen mot nätbedrägeriet. 

"Det är förbannat tröttsamt. Och obehagligt", skriver Boltenstern i ett blogginlägg. 

Isabel Boltenstern har på relativt kort tid blivit en av svensk idrotts-tv:s mest uppmärksammade profiler. Det fick hon ett kvitto på när hon 2017 blev nominerad till en Kristallen i kategorin Årets tv-sportprofil, jämte André Pops, Anna Brolin och Frida Nordstrand.

Men med det ökade kändisskapet kommer också obehagliga inslag för Discovery-reportern. Det har Boltenstern vittnat om i sitt senaste blogginlägg på magasinet Elles hemsida, ett inlägg som SportExpressen har fått Boltensterns välsignelse att citera. 

"Sedan nyår har jag fått åtta (!) meddelanden från olika personer som hittat mig på Tinder. Eller inte mig, givetvis, men mina bilder. Människor skapar alltså fejkprofiler och lägger upp mina bilder för att dejta – och det är förbannat tröttsamt. Och obehagligt", skriver Boltenstern.

Isabel Boltenstern visar flera exempel på falska profiler. Foto: ISABEL.ELLE.SE

Isabel Boltenstern: ”Snälla, anmäl”

27-åringen har exemplifierat med ett bildmontage där bluffmakare har använt bilder på henne och applicerat på fejkade identiteter som "Emma, 22" och "Alma, 19". 

"I min värld är det helt ofattbart att folk låtsas vara någon annan på internet – VAD kommer man någonsin vinna på det? Det är relativt omöjligt att bestämma en dejt, dyka upp på restaurangen och inte bli påkommen som en bluff", skriver hon. 

Inlägget avslutas med en uppmaning till alla som använder Tinder. 

"Så OM ni ser en dejtingprofil med mina bilder – var så rara och anmäl. Jag har aldrig haft Tinder eller liknande, och kommer aldrig ha. Det börjar bli tröttsamt att folk inte vet hur man beter sig på internet – eller generellt", skriver Boltenstern.

 

LÄS MER: Boltenstern: ”Ingen ska få kladda på min kropp” 

LÄS MER: Isabel Boltenstern om utmattningsdepressionen: ”Vill att folk ska förstå” 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.