Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tv-profilen blir petad – efter ställningstagandet

Foto: MATT BARON/BEI/REX / REX SHUTTERSTOCK TT NYHETSBYRÅN

Michelle Beadle försvann från tv-rutan efter ett politiskt ställningstagande emot kvinnovåld.

Nu får hon 50 miljoner kronor i året – för att göra ingenting. 

Michelle Beadle var länge en av ESPN:s mest profilerade programledare. Men det senaste året har hon plötsligt försvunnit från rutan. 

Först petades hon i morgonprogrammet ”Get Up!”. Därefter rök hon från ”NBA Countdown” – och just nu står hon helt utan uppdrag, rapporterar New York Post.

Petas efter utspelet

Men avtalet med ESPN har hon kvar. Enligt New York Post drar hon årligen in 50 miljoner kronor på sin anställning, trots att kanalen placerat henne i en frysbox. 

Sajten Larry Brown Sports rapporterade redan i juli att Beadle var på väg att bli persona non grata på ESPN. Konflikten rör ett utspel i augusti 2018, då Beadle rasade mot att universitetet Ohio State lät bli att sparka tränaren Urban Meyer, som ansvarade för skolans seniorlag i amerikansk fotboll. Meyer hade då blivit anklagad för att ha hemlighållit att en person i hans stab var misstänkt för hustrumisshandel.

– Jag tycker att sporten i stort har visat att man inte bryr sig om kvinnor, när det gäller det stora perspektivet. De bryr sig inte om svarta heller, men vi ska inte prata om NFL – men som kvinna känner jag mig marginaliserad. Och varje gång jag hört om något sådant här, varenda gång, så blir jag mer och mer bortskuffad, sa Beadle då. 

Varken ESPN eller Beadle har velat kommentera New York Posts uppgifter. 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.