Foto: Emil Malmborg
 Foto: Emil Malmborg

Tremålsskytten: Det är en bragd

Publicerad
Uppdaterad
Patrik Nilsson hade en bra dag i Moskva.
Förutom att han gjorde tre mål spelade fram till avgörandet.
- Det är första gången svenska landslaget vinner i Moskva, det är en bragd, säger Patrik Nilsson i SVT.
Patrik Nilsson låg bakom det mesta i VM-finalen. Hammarbystjärnan gjorde tre mål i matchen och spelade dessutom fram till Daniel Mossberg som efter en soloprestation kunde avgöra finalen.
- Det här är så jäkla skönt, helt sjukt. Vi spelar så jäkla bra hela turneringen och så får vi avsluta så här, säger Patrik Nilsson i SVT.

"Vi bara kör"

Några minuter senare var Patrik Nilsson själv nära att bli matchhjälte. Men bara fyra minuter kvar av matchen sköt han 5-4 till Sverige på en straff. Men på övertid kvitterade Ryssland till 5-5 och matchen gick till förlängning.
- 5-5 kom på en skitsituation. Men vi viker aldrig ner oss, utan bara kör, säger Nilsson i SVT.
Och fem minuter in i den andra förlängningskvarten kom avgörandet- och Sverige kunde ta hem ytterligare ett VM-guld.
- Lagmoralen avgör i dag. Vi bara kör. Många hade vikt ner sig vid 5-5, men inte vi. Nu blir det en sjuhelvetes fest, det kan jag tala om, säger Patrik Nilsson i SVT.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag