Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Zenit kan dundra till ännu en gång

LÖRDAG

Solvalla, 30 september

Beräknat spelstopp:

14.45 V4

16.20 V75

17.05 V5

18.20 DD

ANALYSER, RANKING OCH TIPS

Startlistorna, kusk- och tränarsnack och vår unika statistik - klicka på länkarna nedan (pdf-filer):

V75 – del 1 

V75 – del 2 

Bästa spikarna

V75-2: 1 Readly Express

Timo Nurmos nya världsstjärna heter Readly Express. Trots att han vann på 1.09,9 över medeldistans senast tyckte varken tränaren eller kusken att han var helt på topp för dagen! Nu rapporteras hästen träna fint inför detta och det ska nog mycket till för att han inte ska infria favoritskapet.

V75-4: 4 Global Trustworthy

Samma konstellation här. Global Trustworthy knäckte ledaren men fick ge sig mot en smygkörd häst sista biten. Huvudsaken var dock att ta sig till final och nu är man där. Räkna med att man rycker skorna på lördag och då kommer han att vara snäppet bättre än senast och det tror vi räcker för att han ska vinna loppet.


LÄS MER: Spelar du via ATG Tillsammans? Lär dig allt om hur sajten fungerar 

Spetsdragen

V75-4: 4 Global Trustworthy

Har inte haft så här bra spår på länge. Och Jorma Kontio kommer garanterat att vara offensiv från start och vi räknar med att ekipaget sitter i ledningen i första sväng.

V75-6: 3 Bålsta Palema

Det är många bra hästar emot, men Bålsta Palema har utvecklats ett snäpp och från det här läget är det spets som gäller. I den positionen brukar han sälja sig dyrt.

V75-7: 4 Hard Times

Har visat startsnabbhet och tipset baseras på att han vinner spetskampen. Väl där är Hard Times hästen att slå.

Skrällbuden

V75-1: 11 Nakoda Goj

Har varit lite upp och ner. Men det känns spännande med Kihlström och är han på rätt humör kan hans avslutning räcka långt.

V75-6: 12 Dartagnan Sisu

Kan bli lite bortglömd med tanke på läget och plumpen senast. Men i grund och botten är det här en topphäst som kan fälla samtliga om det bir bra fart på tillställningen.

Tänk på att...

V75-3: 2 Zenit Brick

Var grymt fin senast då han utan besvär avfärdade hästar som On Track Piraten och Volstead. Perfekt spår dessutom!

V75-6: 10 Linus Boy

Ska inte räknas bort helt i Bronsfinalen. Hästen brukar trivas ihop med Johnny Takter och det ser ut att kunna bli passande hårt tempo.


LÄS MER: SportExpressens tips inför V86 på Solvalla och Åby 27 september