Foto: Kanal 75
 Foto: Kanal 75

Zenit Brick är klar för Olympiatravet

Publicerad

Zenit Brick är klar för Olympiatravet.

Han tog nämligen hem Gulddivisionen, tillika uttagningsloppet till Olympiatravet, på Solvalla under lördagen. 

– Det är fränt att han klättrat ända hit. Det är en underbart trevlig häst alltså, säger segerkusken Kim Eriksson.

Zenit Brick tog som väntat hem Gulddivisionen på Solvalla. Och är således klar för Olympiatravets final.

– Det var verkligen mycket som hände. Så här i efterhand var det ganska odramatiskt att köra en så här fin häst och vinna ett så fint lopp. Men det hände mycket, säger segerkusken Kim Eriksson i TV12.

Inte odramatiskt

Men det var inte utan dramatik. Kort efter målgång galopperade nämligen hästen – och i TV12 spekulerade de i om han gått i passgång över mål.

– Han gick över i passgång. Hoppas det var efter målgång, säger Patrik Fernlund.

Men efter att ha synat reprisen var experterna säkra – felstegen kom efter mål.

– Det var väldigt speciell stil. Det var ett steg passgång, precis innan han går över i galopp. Men det var efter målgång, säger Patrik Fernlund efter att ha sett reprisen.

Kusken Kim Eriksson fick också ge sin syn på saken:

– Jag gjorde en härlig segergest för mig själv. När jag inte hade tag om honom slappnade han av och galopperade, säger han.

Dessutom fungerade det inte att rycka huvan i början av upploppet.

– Jag provade att fiska lite i snöret till huvan. Men det hände inget, så jag fick hålla i honom 

”Inte ett misstag”

I TV12 fick Kaj Widell en del kritik för att han gav Zenit Brick en rygg en bit. Men Kaj själv menade att det inte var ett misstag.

– Queer Fish stora styrka är att hålla farten. Tar jag upp honom så kanske han inte kommer i gång igen. Så jag tycker inte att det var något misstag. 

– Det var en toppresentation i dag igen. Att vi inte tar Zenit Brick som var så bra i dag är itne så mycket att göra om, säger Kaj Widell. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag