"Ygold ska hävda sig bra"

Publicerad
Peter Strooper brukar ha slagkraftiga hästar då han gästar Sverige och på tisdagen skickar han upp fyraårige Ygold van Ranum till Jägersro och med Erik Adielsson i sulkyn startar holländaren i V65-4.
Ygold van Ranum har sju segrar och två andraplatser på 13 starter så här långt och Peter Strooper beskriver hästen på följande sätt:
- Han är en ganska bra häst som är rejäl och som har bra styrka. Jag tycker att han borde hävda sig bra även i Sverige, säger Peter.
Det handlar om voltstart i det aktuella loppet, någon Ygold van Ranum inte är speciellt van vid.

Första gången med voltstart

- Det är första gången med voltstart men han är stabil och jag hoppas han ska klara det. Han är även kvick i benen så jag hoppas på en bra start, säger Peter om detta.
Efter tre raka segrar var Ygold van Ranum femma senast, detta i första starten efter fem månader vila.
- Han mötte väldigt bra hästar i Wollwega senast. Han var okej men inte på topp efter ett ganska långt uppehåll. Med det loppet i kroppen borde han vara förbättrad, det känns i alla fall så i jobben. Han går som han brukar med skor fram och barfota bak, säger Peter Strooper avslutningsvis.

Per-Anders Johansson/Travnet.se

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Skapa ditt eget travstall och tävla med sportens två- och fyrbenta stjärnor.
Gå med i Guldstallet i dag!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag