Widell på väg tillbaka - efter den tuffa tiden

Publicerad

Kaj Widell har varit borta från travet länge.

Utmattning och höftoperationer har stått i vägen - men nu är han på gång.

- Jag har absolut tävlingssuget kvar, säger han till SportExpressen.

När SportExpressen når honom verkar han glad och full av energi.

- Jag har ju opererat höften! Men nu börjar det närma sig, jag har faktiskt varit och värmt hos Tarzan förra onsdagen. Och så har jag varit inne några gånger och kört fort på Solvalla.

Så det är bra med dig nu?

- Ja, jag har faktiskt inte mått så här bra på hur länge som helst!

- Jag har simmat och tränat 2,5-3 timmar på gym 5-6 dagar i veckan. Jag har kämpat och då har höften läkt snabbt som fan, säger Widell.

Problemen började 2013

Det var redan 2013 som Kaj Widell efter intensivt tävlande började visa tecken på utmattningssyndrom.

- Ja, jag blev ju utmattad där först, men jag undrar om det inte kan ha haft lite samband med höften.

Han utvecklar.

- För jag for ju runt som fan och sov dåligt på nätterna för jag hade värk. Men utmattning, det är inte roligt alltså!

Han försäkrar dock än en gång att hälsan nu är på kraftig uppgång.

- Jag är i bättre form nu än på otroligt länge, skrattar han fram.

Har du saknat travet?

- Ja det är klart, och spec nu sista tiden när man har mått bra. Jag har ju hållt på med travet hela mitt liv, och jag har tävlingssuget kvar!

"Kör i slutet av månaden"

Comebacken närmar sig nu med stormsteg - och ett den rutinerade kusken har även fixat sig ett nytt deltidsjobb.

- På torsdag ska jag träffa läkaren som opererade mig. Jag är sjukskriven till den 18 juni, men sen ska det inte vara några problem. Jag värmde sju-åtta hästar i onsdags, och kände ingenting.

- Jag ska jobba två dagar i veckan hos Svante Båth. På hans filial i Stockholm, det är ju nära där jag bor så jag ska hjälpa till att köra fort.

Nu räknar både han och många andra inom travbranschen dagarna, för enligt Widell dröjer det inte länge.

- Jag hoppas jag kör i slutet av månaden, avslutar han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag