Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Westholm: ”Han ska räknas med chans”

I onsdags körde han Whelk till seger på V86.

Den här veckan kan det bli två fullträffar inom spelformen.

Pass upp för Jörgen Westholms barfotadansande duo!

Det är huvudstäderna Stockholm och Oslo som delar på onsdagens V86. Jörgen Westholm har härliga minnen från Bjerke, där han 2007 vann Oslo Grand Prix med Super Light, men det är på Solvalla som han nu kan sätta sin prägel på V86. Rommetränaren gästar med två högintressanta hästar och först ut är årsdebuterande Made Of Stars (V86-4), som startar i ett lopp ingående i Guldklockan över 2 640 meter tillsammans med David Grundmann.

– Made Of Stars gjorde några riktigt fina lopp i höstas. Sedan funkade han inte riktigt med framskor, han har en tendens att springa och sjabbla med travet då, så vi väntade in barfota fram på honom. Han har tränat rejält hela tiden och sett till hur han vann ett långlopp i höstas tycker jag absolut att han ska räknas med chans i det här loppet, säger Jörgen Westholm.

”Med i striden”

Att vinterns barfotaförbud var till ända i söndags gynnar även Hossiana Boko (V86-6). Utan skor på hovarna startar hon från 20 meters tillägg i Golden Weddings lopp för ston.

– Hon gick bra på Valla näst senast och så tycker jag att hon fick en drömlöpning senast på Mantorp, men hon tyckte inte att den dagen var trevlig. Hon trivdes nog inte med vare sig att det stänkte på henne eller att banan var seg. Jag hoppas att man bara kan dra ett streck över den starten för hon känns fin i träningen och nu blir det barfota runt om och 1 600 meter, vilket hon gillar. Loppet blev också ganska intressant med tanke på att det inte är med så många hästar. Och jag fick rätt spår med Jorma (Kontio) invändigt om mig, så jag kommer väl antagligen vara före honom i väg. Sedan får vi se om jag kan få de rätta ryggarna. Om hon skulle vara som hon var på Solvalla för två starter sedan är hon absolut mogen att vara med i striden.

Ola Johansson, Kanal 75