Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Westerholm utreds av ST – bröt mot dopingreglerna

Foto: TR Media

Efter en händelse i samband med att travhästen No April Fool vunnit ett lopp på Eskilstuna utreds travtränaren Nicklas Westerholm nu av Svensk Travsport. 

Westerholm ska enligt ST ha brutit mot dopingreglementet. 

– Det som lär hända är att någon från ST ringer och har en pratstund med mig om de regler och rutiner som gäller, säger Westerholm till Travronden.  

Svensk Travsport skriver på sin hemsida i dag att Rommetränaren Nicklas Westerholm utreds efter att ha brutit mot dopingreglementet. 

”Lukas L Svedlund/Nicklas Westerholm (No April Fool) brutit mot dopingbestämmelserna. Ej inställt sig med häst för provtagning på funktionärs uppmaning. Utreds av ST.", skriver Svensk Travsport. 

Incidenten inträffade efter att Lucas L Svedlund vunnit ett lopp med Westerholm-tränade No April Fool i Eskilstuna. 

”Jag trodde de följde med upp” 

Enligt Lucas L Svedlund själv rör det sig om ett missförstånd. 

– Vi var bara två skötare på tre hästar som startade tätt och jag hade ingen som kunde ta hand om vagnen och få den i tid till Alorac Mathbells lopp ifall jag åkte direkt till provtagningsstallet. Men jag trodde att en ur provtagningspersonalen följde med upp till stallet, som det tidigare har gått till på andra banor. Men så var det nu inte, säger han till Travronden. 

”Jag är förstås ytterst ansvarig” 

För Travronden berättar Nicklas Westerholm att han varit i kontakt med Johan A Nilsson, säkerhetsansvarig på Svensk Travsport, samt måldomaren på Sundbyholmstravet. 

– Ingen av dessa verkar tycka att det hela är någon stor grej, men jag är förstås ytterst ansvarig. Det som lär hända är att någon från ST ringer och har en pratstund med mig om de regler och rutiner som gäller och att jag sedan ska ta detta mera grundligt med min personal, säger han till facktidningen. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!