Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Wäjersten: ”Han har en gudagåva”

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Global Badman vet bara hur man vinner – och på söndag är det dags för karriärens största uppgift hittills.
Hästens tränare och kusk, Daniel Wäjersten, är förväntansfull trots spår åtta bakom bilen. 

– Spåret drar ju ner chanserna lite men vi har ändå en positiv känsla, säger han. 

På söndag är det dags för det prestigefulla tvååringsloppet Svampen. Bergsåkertränaren Daniel Wäjersten har Global Badman till start som inlett karriären på en minst sagt lysande sätt. 

– Det har varit väldigt okomplicerat. Han har inte varit sjuk någon gång och inte gjort sig illa heller så vi har kunnat träna på hela tiden. Sen har han lite av en gudagåva att han har så lätt för sig, säger 29-åringen. 

”Har ändå en positiv känsla”

Daniel Wäjerstens stall har kört in över 2,3 miljoner kronor i år, en häpnadsväckande ökning från fjolårets cirka 2,7 miljoner kronor. Dessutom har Bergsåkerproffset 26 i segerprocent. 

– Det ska bli kul. Det här är andra stora loppet vi kvalar in till i år. Vi har ju inte så många starthästar. Vi har 40 hästar men hälften är unghästar och fem stycken är väl lite konvalescenter så vi har inte så mycket starthästar. 

Den enda smolken i bägaren är att Global Badman dragit spår åtta bakom bilen till loppet med 455 000 kronor till vinnaren. 

– Spåret drar ju ner chanserna lite men vi har ändå en positiv känsla. Jag tycker ändå att trots spåret, lång resa och att han är betrodd så har vi allt att vinna. 

Hur stort skulle det vara att vinna loppet? 

– Det skulle vara vår största seger så klart, men det är en lång väg dit. 

Hästen vann Breeders Crown för tvååringar i karriärens andra start.  

– Vi hoppas att han inte ska vara en sådan häst som bara är bra när han är två år, utan att han är bra som tre-fyraåring också. Det är väl det vi tror och jobbar efter.