Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Volstead vinner Sweden Cup efter stor dramatik

Situationen när Volstead går ut i andraspår Foto: TV12
Foto: Simon Hagen
Kaj Widell Foto: TV12
Foto: Simon Hagen

Volstead vinner Sweden Cup 2017.

Detta efter stort upploppsdrama, då hästen tog ned ledaren från "dödspositionen".

– Det var ruggigt bra faktiskt, han är stark och rejäl, säger kusken Örjan Kihlström i TV12.

Det blev seger för Volstead i "Lilla Elitloppet" – eller Sweden Cup som det egentligen heter – då han slog ledande Västerbo Highflyer från "dödens". 

– Det var ruggigt bra faktiskt. Han är stark och rejäl, och var väl ännu lite vassare i finalen än i försöket till och med, säger Örjan Kihlström. 

"Borde prata med Kaj"

Örjan Kihlström och Volstead hittade ut i andraspår när Kaj Widell tog upp lite med hästen han körde – Spitcam Jubb – och det hela diskuterade i TV12-studion.

– De borde prata med främst Kaj om den situationen när Volstead kommer ut. Det ser ut som att de kommunicerar faktiskt, säger Marcus Lindgren.

Den andre experten i studion Anders Malmrot menade att det handlade om att ge Spitcam Jubb så bra chans som möjligt i loppet. 

– Det borde vara så att Kaj vill ha en väldigt bra rygg. Han får ju göra hundgörat utvändigt om Örjan inte kommer ut, så jag tycker nog att det var rätt beslut för Spitcam Jubb ändå, säger Anders Malmrot.

"Fiskade ut honom"

Kaj Widell berättade sedan hur han såg på situationen:

– Jag ville helst ha rygg, så jag tog upp litegrann och fiskade ut honom. Jag ville vara i rygg på den bästa hästen. Att gå 09-fart i dödsposition är tufft för vilken häst som helst, säger Kaj Widell.

Från "dödens" plockade Volstead sedan ned Volstead.

– Västerbo Highflyer är ju en kanonhäst så jag visste inte om det skulle gå att slå den. Men han är stark och kör hela vägen.

Segertiden skrevs till 1.09,3/1609a. Nytt rekord för Volstead.

 

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!