Foto: LARS JAKOBSSON / KANAL75
 Foto: LARS JAKOBSSON / KANAL75

VM i V75 – här är
alla finalisterna

Publicerad

Finalfältet är så gott som spikat. 

Om två veckor har vi en ny världsmästare i V75.

Sex veckors tävlingar är över.

På lördagen fastställdes den svenska delen av finalfältet till årets upplaga av VM i V75 där vinnaren förutom äran får en kvarts miljon kronor.

22-årige Kevin Karlsson från Hjo blev den siste etappvinnaren då han prickade sju rätt och spelade in över 50 000 kronor. Belöningen för etappvinsten blev dessutom en biljett till Stockholm, plus ytterligare 10 000 kronor.

10 000 kronor väntar även Kenth Eriksson i Hakkas som tog hem grundserien med 26 rätt på fem tillgodoräknade omgångar.

Gör upp i kunskapstävling 

Resten av deltagarna består av de övriga fem etappvinnarna, ytterligare åtta från grundserien samt vinnaren av den internationella delen – där resultatet ännu inte räknats klart. 

De 16 finalisterna kommer att göra upp i en kunskapstävling i Stockholm där avgörandet visas i V75 Direkt.

Förutom förstapriset på 250 000 kronor så går 75 000 kronor till tvåan och 50 000 kronor till trean.

VM i V75 – här är finalisterna

Kenth Eriksson, Hakkas

Leo Persson, Östersund

Håkan Sundin, Sandviken

Yngve Jakobsson, Hasslö

Bo E J Lindell, Hässleholm

Leif Alexandersson, Hultsfred

Peter Thunström, Karlstad

Markus Andreasson, Lindesberg

Johnny Nordström, Stockholm

Mikael Wikander, Borås

Karl Sandström, Sigtuna

Lars Danielsson, Torslanda

Christian Jonsson, Härnösand

Rolf Erkers, Leksand

Kevin Karlsson, Hjo

Plus vinnaren av den internationella tävlingen

Robin Johansson, Kanal 75

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag