Visste han var bra – men inte så bra

Publicerad

Femte raka segern blev ett faktum.

Och med sina 835 000 kronor på kontot står Sir Q.C. perfekt inne i Bronsdivisionen till nästa meeting – som är Elitloppsmeetinget!

Sir Q.C. (V75-4) har gått från klarhet till klarhet med Ulf Ohlsson vid spakarna. Raja Mirchi-sonen tog femte raka segern, varav den tredje på V75, på Solvalla i går. Och femåringen är en maffig typ som visar rätt inställning till jobbet. Då utvändige Ragazzo da Sopra och Carl Johan Jepson närmade sig lite över upploppet tog han tag i grejorna och svarade enkelt. Segern var med andra ord lite säkrare än vad det såg ut som från sidan.

–Det är en härlig häst att köra. Han gillar vekligen att göra sitt jobb. Att ta fem raka segrar i hård konkurrens är inte lätt ska gudarna veta.

– Jag tycker att han var mera spänstig i dag än tidigare och jag tror att han blir mera fokuserad av att start lite tätare som han gjorde nu, sade Ohlsson.

Sir Q.C. vann Klass I-finalen på vassa 1.12,8/2 140a. Och jag tror att det är en bit kvar till taket.

 

Något som också skötaren Susanne Lilja håller med om.

– Han är otrolig och vill verkligen vinna. Jag sköter ju även brorsan Qahar Q.C. som är urstark men den här har lite lättare att hålla ihop travet. Han är en kung, berömde hon.

Vinnaren tränas av Solvalla-tränaren Catarina Lundström.   

Nästa anhalt för Sir Q.C. blir Bronsdivisionen.

Även där kommer hästen att hävda sig bra. Tro mig.

Timo Nurmos stall ångar på. I går blev det en dubbelseger och detta genom bland annat Zenit Brick (V75-3) som fixade en biljett till Olympiatravet. Trots en del spår på vägen kunde gästkörande Kim Eriksson måtta in en säker seger före en tapper Queer Fish som kördes fram till dödens inför slutrundan.

–  Jag förstod 300 kvar att det skulle gå vägen. Jag hade mycket att åka med i dag och trots att han fick ett tjurigt lopp var han väldigt gåvillig hela vägen. Han är faktiskt lite vaplig trots sin rutin.

– Det här var en extra skön seger för mig eftersom jag tror att det är första gången jag vinner ett lopp i Gulddivisionen, sade en glad Kim Eriksson som ersatte ryggskadade Örjan Kihlström med bravur.

Loppet innan vann samma stalls Ile Saint Louis (V75-2) för Jorma Kontio efter en fin resa mestadels i andra par utvändigt och full attack 700 kvar. Ledande favoriten Keycard var besegrad redan 200 kvar.

 

Hans R Strömberg kan man inte sluta hylla. Det jobb Rättviks-tränaren gör med ett ganska litet material är minst sagt imponerande. Unique Juni, ett sto med lite udda stam (e.Uptown Yankee–Staro Unique), krossade hela gänget från dödens i Stoeliten  tillsammans med Kaj Widell.

Hon var förvisso bra tvåa bakom Southwind Feji senast. Men 1.11,2 från dödens såg jag inte komma.  

– Jag är inte lika överraskad. Jag vann ett lopp med henne från dödens i fjol och dessutom vann hon även en uttagning till Stochampionatet.

– Unique Juni behöver inte bara smyga och jag förstod tidigt att vi skulle hamna i dödens och valde självmant att trycka upp farten 600 kvar. Hennes prestation i dag var fantastisk, sade Kaj Widell. 

Det är underbart med känslor. Pasi Aikio kunde inte hålla tillbaka tårarna efter Who’s Who sagolika insats i V75-6. 

Jag visste att hästen var bra. Men inte så bra!

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag