Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vinner Gulddivisionen – efter upploppsdramat

Milligan's School var storfavorit inför Gulddivisionen på Romme. 

Då blev hästen rejält utmanad. 

Men vann till slut efter stort drama på upploppet. 

– Fantastisk inställning, han var slagen 60 meter före mål, säger kusken Ulf Eriksson. 

Stefan Melanders stjärna Milligan's School var dagens största favorit på V75 och tippades av de flesta att ta sig direkt till ledning i Gulddivisionen. 

Det såg länge ut att lösa sig bra för hästen, som efter en svag start tog sig till ledning när konkurrenterna galopperade. 

Då blev hästen rejält utmanad, och såg på upploppet slagen ut av lågprocentaren 11 Elian Web. 

”Han fick slita”

Då lyckades hästen ta sig tillbaka, och vann till slut efter en hel del möda. 

– Han fick slita för att komma tillbaka, men han höll undan. Det är en bra skalle. Det får man ge honom. Men det blev onödigt tufft, säger experten Micke Nybrink i V75 Direkt. 

”Han öppnade inte så bra”

Ulf Eriksson körde hästen, han höll med om att loppet blev tuffare än vad han hade trott. 

– Nej, det är sällan det blir som man tänkt sig. Han öppnade inte så bra, men sedan galopperade ett par av konkurrenterna Sedan fick jag köra max för att försvara ledningen, då blev jag orolig, säger han i TV12:s sändning. 

– Han visade fantastisk inställning, han var slagen 60 meter före mål. Han är jättefin och står för bra prestationer hela tiden.