Vingelrisk för favoriten – här kan det smälla till

Foto: Olle Sporrong
Foto: Jenny Rehnman / TR Bild

SportExpressens spelredaktion jobbar hårt med att bjuda läsarna på de bästa V75-tipsen.

Redan när startlistorna släpps börjar påläsningen, och under måndagen kommer första tanken från experterna.

Här är Pär Gustafssons tidiga tankar inför V75 på Halmstad.

V75-1

Ett öppet försök i bronsdivision som 1 Ture L.A. har bra chans från ledningen. Stall Untersteiner är duktiga på att ställa i ordning den här veckan och Ture har tidigare vunnit i klassen. 

6 Beckham och 8 Sidney Celeber känns värst emot.

V75-2

Wången Cup-final med 15 ekipage och här gäller en eller många. Jag tror att 6 Black Fire och Gustav Johansson har en vettig chans. Hästen gick klart godkänt i Kalmar senast och vann på fint sätt från dödens näst senast. 

10 Ready To Go och 11 Global Bodyguard är tidiga vid gardering.

V75-3

2 Golden Guard startar tätt. Hästen fullföljde starkt i silverfinalen i lördags och den här gången är det bättre förutsättningar med spetsläge över sprinterdistans.

V75-4

2 Kövras Joker är obesegrad efter tre starter i år och har en fin uppgift i lägsta klassen. Fuxen är snabb ut och hästen att slå i ledningen. Öppet där bakom men Eagle Rock har också passande spår och duger fint.

V75-5

3 Hidalgo Heldia sprang en 1.09-tid för tre starter sedan och duger så klart mycket bra i klass I. Han vann över full väg senast och blir troligen klar favorit. 

7 Inspiration visade toppform förra veckan och slutar långt framme igen. 

9 Akilles Face nonchaleras inte om han sköter sig.

V75-6

Ytterligare ett lopp med 15 hästar. 7 Jeans’n Passion blir troligen favorit i det här försöket i Diamantstoet men det är risk för vingel och här kan det skrälla. 

4 Aurora Show är gynnad av lång distans och gör första starten hos Svante Ericsson. 

Jag väntar på att 8 Bahama Passion ska ta första årssegern men det kan bli tufft från spår åtta.

V75-7

I högsta klassen kan det bli ett rivigt lopp när Elitloppstrion 8 Night Brodde, 10 Brother Bill och 11 Admiral As fick svåra lägen. 1 Emoji gör debut i gulddivisionen. 

Mitt förstaval är ändå Brother Bill. Han var inte på topp i Elitloppet men spurtade vasst näst senast och har bra chans om han är i ordning.