Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Vill ha ny superduell – Propulsion inbjuden

Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Uppgörelsen mellan Propulsion och Readly Express i Åby Stora Pris 2018 blev ett av årets mest minnesvärda travögonblick. 

Nu kan stjärnduon mötas på banan igen. 

Båda hästarna är nämligen inbjudna till Olympiatravet i slutet av april 

– Alla kommer ihåg fjolårets Åby Stora Pris upplopp och den upplevelsen vill vi gärna bjuda vår publik på en gång till, säger travbanans sportchef Jon Walter Pedersen. 

Efter en makalös spurtuppgörelse mellan Readly Express och Propulsion fick 2018:års upplaga av Åby Stora Pris avgöras på uppförstorat målfoto. 

Där Propulsion till slut tillskrevs segern. 

Nu kan det återigen bli en duell mellan stjärnhästarna på Åbytravet. 

”Självklart en drömhäst” 

Under onsdagen meddelade Jon Walter Pedersen, sportchef på Åby, att Propulsion precis som Readly Express fått ett wildcard till årets första storlopp i Sverige. 

– Propulsion är självklart en drömhäst att få till Olympiatravet, alla kommer ihåg fjolårets Åby Stora Pris upplopp och den upplevelsen vill vi gärna bjuda vår publik på en gång till, säger han i ett pressmeddelande. 

Tränaren Daniel Redén ser positivt på chanserna till en start i loppet. 

– I och med wildcardet kan vi lägga upp det som passar oss bäst, säger han. 

”Finns två wildcards kvar” 

Även den franske hästen Dijon, som under tisdagen tilldelades en biljett till Elitloppet, är inbjuden till loppet. Så även fjolårets segrare Ringostarr Treb. 

– Nu finns två wildcards kvar och dem får jag hålla på i några veckor för mycket kommer säkert att hända inom det närmsta, säger Jon Walter Pedersen.