Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Vill alltid vinna och det var inte långt ifrån”

Foto: TB / TR Media

Förra lördagen körde Marcus Melanders stall in drygt 7,7 miljoner kronor på The Meadowlands.

Men det blev förlust i Hambo-finalen. 

Trots utebliven seger i huvudloppet är den 27-åriga tränaren stolt över sina hästar: 

– Vi får vara jättenöjda med hästarna, de gick bra. Man vill alltid vinna och det var inte långt ifrån, säger han. 

Marcus Melander, 27, var en av huvudpersonerna när Hambletonian 2019 skulle avgöras – och av hans fyra hästar så lyckades tre av dessa ta sig till finalen. 

Väl där fick hans stjärnhäst Greenshoe nöja sig med en andraplats då Forbidden Trade stod för en riktig skrällseger. Men det blev även Marcus Melander-tränat på tredje och femte plats genom Gimpanzee och Green Manalishi.

– Vi får vara jättenöjda med hästarna, de gick bra. Man vill alltid vinna och det var inte långt ifrån. Men det är som det är. Vi var nöjda med hästarna och vi hade inte kunnat göra något annorlunda för att vinna. Hästarna gjorde också allt de kunde. Det var en bra dag överlag även om man vill vinna det stora loppet, säger den unga tränaren några dagar efteråt. 

Tomheten efter den stora dagen 

Både Greenshoe och Green Manalishi stod för segrar i båda försöken till Hambletonian och förutom det så tog även Hypnotic Am hem James Doherty Memorial för tvååriga ston. 

– Hon gick fantastiskt bra, alla hästar gjorde det under hela dagen. Vi får vara jättenöjda.

Sammanlagt körde Marcus Melanders stall in drygt 7,7 miljoner kronor under lördagen och det har varit en stor anspänning den senaste tiden för den 27-åriga tränaren. 

– Man blir helt slut. Alla som har varit med i den här branschen vet hur det är. Det är full fart och sen blir det ganska tomt efteråt. 

”Ett stort avelsvärde i hästen”

Hästarna har tagit loppen bra och under måndagen gick de ett joggingpass. Nu siktas det mot nya lopp och för supertalangen Greenshoe blir det start snart igen. 

– Det är ungefär två veckor till nästa lopp om allt verkar bra. 

Ett av säsongens mål är Kentucky Futurity, ett klassiskt treåringslopp med ett förstapris på 500 000 dollar.

– Ja, det är några lopp där emellan, Canadian Trotting Classic bland annat, men sen är tanken att alla ska gå ut i Kentucky Futurity som kommer lite senare i början på oktober, det är ett av målen. 

Vad som händer efter treåringssäsongen för Greenshoe är inte riktigt klart.  

– Vi får se, det är ett stort avelsvärde i hästen. Vi får ta och starta på i år så får vi se hur det blir nästa år, om han går till avel eller fortsätter att tävla. Det är svårt att säga nu.