Foto: MIKAEL WIKNER / KANAL75
 Foto: MIKAEL WIKNER / KANAL75

Viklund i otäck krasch: ”Jag fick en rejäl smäll”

Publicerad

Det var under onsdagens tävlingar på Bergsåker som olyckan var framme. 

Malin Viklund, 32, skulle göra en snabb provstart med sin häst. 

När hon helt plötsligt kraschade in i ett annat ekipage. 

– Jag fick en rejäl smäll i bakhuvudet, berättar hon för Travronden.  

Strax före start inför det tredje loppet under onsdagens tävlingar på Bergsåker skulle kusken Malin Wiklund göra en snabb provstart med hästen Uncertain When. 

Det samma gällde Öivind Wagnild och hans häst Space Cadet. 

Då kraschade de båda ekipagen in i varandra och Malin Viklund flög av sulkyn. 

För Travronden berättar hon om den läskiga läskiga olyckan. 

– Jag såg sedan alldeles för sent att Öyvind Wagnild (Space Cadet) var på väg att ta upp efter sin provstart och sedan tog ut hästen i banan. Han såg nog inte heller i vilken fart jag kom. Olyckan var sedan oundviklig, säger hon. 

"Kände mig snurrig och mörbultad" 

Både Öyvind Wagnhild och hästarna ska enligt Viklund ha klarat sig bra. 

Själv drabbades hon av en hjärnskakning. 

– Jag fick en rejäl smäll i bakhuvudet och kände mig lite snurrig och mörbultad efteråt. Jag hade liksom inte helt koll på läget och det var inte aktuellt att köra några lopp, säger hon till Travronden. 

Malin Viklund är uppsatt på fyra lopp under fredagens lopp på hemmabanan Bergsåker, då hoppas hon vara frisk nog att köra. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag