Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Vi tar norsk hjälp i miljonjakten...

Foto: LENA EMMOTH / TR BILD / TR Media / Lena Emmoth

Jackpot på Åby med minst 47 miljoner i potten.

Läge att ta hjälp från Norge?

Ja, i alla fall låter det väldigt bra på en av hästarna...

Förra veckans omgång i Kalmar blev för svår för spelarna och ingen hittade sju rätt.

Det innebär att vi har en extra spännande omgång att se fram emot på Åby denna lördag.

ANNONS: EXPRESSENS REDAKTIONENS STORA

ANNONS: EXPRESSEN PREMIUM

Valet av spikar är alltid det viktigaste när man konstruerar ett system. Amalencius B.B. kommer att bli omgångens största favorit. Men man behöver i regel minst två spikar på kupongen. Expressen har stämt av med de utländska hästarna och här får ni ta del av kommentarer gällande fyra norska hästar.

Erik Killingmo skickar två hästar till Åby.

– Strong Case (V75-5) hade inget bra läge senast men fullföljde ändå bra och visade form. Han är rätt så bra från start och borde få en bra position. Jag ändrar inget och är inte främmande för att han kan slåss om en plats bland de tre om han bara inte hamnar i dödens, därifrån går han inte, säger Killingmo som har lite större förväntningar på Vitro Diablo (V75-7).

– Insatsen senast var över förväntan då han vann på 1.10,9 över kort distans och rimligtvis ska han inte vara sämre med det loppet i kroppen. Hästen fungerar lika bra på alla distanser mellan 1 600 och 3 100 meter och på Åby är det viktigt med positioner så kusken kommer nog att ladda. Det blir barfota runt om och jag tror att han kan sluta långt framme igen, hälsar han.

Frode Hamre är nummer ett i Norge och även han har en duo på kupongen som Björn Goop ska köra.

– Asteroid (V75-5) har skött träningen bra i vinter och hade ju en fantastiskt bra säsong i fjol. Jag hoppas att han ska fortsätta att utvecklas i år men från spår elva på Åby kan vi inte vara alltför optimistiska. Gör han ett bra lopp och slutar bland de tre-fyra främsta är det bra. Barfota runt om, säger Frode Hamre.

Som låter desto mer uppåt på Stoletheshow (V75-3) i Gulddivisionen.

– Han var jättebra senast och av måndagens träningsjobb att döma så kommer han att vara minst lika bra på lördag. Det ser ut att kunna bli lite körning från start och spåret behöver inte vara så tokigt för vår del. Jag räknar med en vass insats och han ska vara en av de som kan vinna loppet, jag tror mycket på honom. Barfota runt om nu, säger Hamre som vanligtvis brukar ligga lite lägre i förhandssnacket.

Ett sätt att vinna pengar kan vara att köpa in sig i ett andelsspel. Expressens Pär Gustafsson satte V86 i onsdags (drygt 51 000 kronor) och resulterade flera tusenlappar i återbetalning till andelsköparna.

ANNONS: EXPRESSEN REDAKTÖRENS VAL 

ANNONS: EXPRESSEN FÖRSTA TANKEN