Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vi tänkte bara göra en tokig grej”

Åsa Ahlgren, 54, var en av spelläggarna till V86-vinstenFoto: PRIVAT
Alan Issas driver Filmbutiken i TullingeFoto: PRIVAT
Den rätta raden på V86 som gav drygt 2,1 miljoner kronorFoto: Skärmdump ATG
Raija Zetterblad var en av tjejerna som hade en del i V86-systemet Foto: PRIVAT
Sabina Illebrand var en av tjejerna som valde ut hästar i systemetFoto: PRIVAT

Förra onsdagen skördade Filmbutiken i Tullingen stor lycka på V86.
Ett andelsspel där Åsa Ahlgren, 54, var en av dem som var spelläggare inbringade 2,1 miljoner kronor – men hon själv hade inte köpt en del i systemet:
– Det är många som har frågat mig efteråt om jag inte grämer mig men det gör jag inte, säger hon.  

Det var för drygt en vecka sedan som ett andelssystem på Alan Issas butik i Tullinge bringade in 2 141 349 kronor. Men äran, den vill han inte ta åt sig själv. Det var nämligen tre tjejer hos Andelsbaren som var spelläggare till vinnarsystemet. 

– Jag lägger lite spel men sen så samarbetar jag med några utomstående från Andelsbaren och nu var det en av deras spelläggare som fixade vinsten. Det var tre av deras tjejer som satte systemet och det är extra kul! De valde varsin häst i varsin avdelning. Jag vart riktigt imponerad, säger Alan Issa.

”Vi tänkte bara göra en tokig grej” 

Tjejgänget bestod av trion Raija Zetterblad, Sabina Illebrand och Åsa Ahlgren. Den sistnämnde var på semester när hon följde V86-tävlingarna som ledde till storvinsten.

– Jag var i Serbien och tittade med halvtaskig mottagning. Men det var bara en wow-känsla, säger Åsa Ahlgren och berättar om hur de tog fram vinnarraden: 

– Vi kände bara att vi skulle göra en tokig grej och ta en häst var i varje lopp. Det var verkligen jättekul. 

– Det är det här som är fördelen med att spela genom ATG-tillsammans och att det är flera andelar. Just det här var ganska mycket tur. Det är 25 andelar på systemet och när vi såg att det bara var 24 andelar som var sålda fick vi ha två hästar i ett av loppen. Det var i det loppet som storfavoriten inte vann och när vi sålde ut på 25:e andelen la vi till häst nummer 5 (B.W.Prinsen i V86-3) och det var den som vann och som den var en storskräll. Det är tillfälligheter ibland. 

Andelarna kostade 73 kronor och totalt blev det 83 000 kronor för varje andel. 

Missade att köpa andel i egna systemet 

En rolig twist på det hela – ingen av tjejerna som tog fram vinnarsystemet kände varandra till en början – annat än att de alla tre är spelläggare. 

– Vi har aldrig träffats, vi har inte ens pratat med varandra förrän efter att vi satte vinsten. Men nu kanske vi får ses och fira något! 

Hade du själv någon del i systemet?

– Nej, jag hade inte hunnit köpa någon del själv. Men Raija som är med, hon hade köpt en del. Så en av tjejerna var med i alla fall. Det är många som har frågat mig efteråt om jag inte grämer mig men det gör jag inte. Jag har ju gjort 25 andra andelsvinnare glada.  Min tur kanske kommer också.