Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vi rustar oss för en ökning i höst”

Foto: Marcus Ericsson/TT
Foto: Maria Holmén / TR Bild

Spelberoendes förening spår en ökning av antal spelmissbrukare under Coronaviruset. 

ATG:s vd Hasse Lord Skarplöth tror snarare att spelandet kommer minska.  

– Jag är övertygad om att spelandet kommer ha gått ner, säger han i ett TV4-inslag. 

Coronavirusets spridning har stor påverkan på stora delar av samhället. 

I ett TV4-inslag spår nu Spelberoendes förening i Malmö att en av de negativa konsekvenserna kan bli att allt fler fastnar i ett spelberoende. 

– Man sitter just nu i karantän och kanske varslas eller permitteras från jobbet. Man blir stressad och då tar man till spelet. Vi rustar oss för en ökning redan till hösten eller början av nästa år, säger rådgivaren Madeleine Tügel i inslaget.  

”Utbudet är mycket mindre”

En av få sporter som just nu håller på är den svenska travsporten. Och på ATG:s populära spelformer V75 och V86 har omsättningen de senaste veckorna fått sig ett rejält uppsving. 

Spelbolagets vd Hasse Lord Skarplöth är dock inte inne på samma linje som Madeleine Tügel. Snarare tvärtom. 

– Människor har mer tid hemma. Det ser vi i tv-tittandet och det finns så klart en risk med det vad gäller spelandet också. Men samtidigt är utbudet är mycket mindre nu än vad det var för några månader sedan. Jag är övertygad om att spelandet kommer ha gått ner när vi summerar det här, säger han i inslaget.