Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vi provar att köra – blir spännande”

Foto: LJ / TR Media

Expressen har som vanligt gjort massor av intervjuer inför V75 på Bergsåker.

Det andas optimism på vissa håll och kanter. Här lyfter vi fram två av dessa snack som lät klart intressanta.


ANNONS: Köp din andel i Expressens stora system här

Vi börjar i V75-2 med outsidern 2 Gogobet Sisu. Hästen slog till med en 1.12-tid över medeldistans redan som treåring i fjol i samband med Skellefteås midnattstrav. Men en mängd galopper har gjort att han står kvar i lägsta klassen. Årsdebuten skedde nyligen på Bergsåker och slutade med seger tillsammans med Veikko Haapakangas, son till tränaren Mika Haapakangas.

– Ja, jag vann med honom i årsdebuten och det blev hur enkelt som helst. Det känns som att han har mognat lite under vintern och det handlar om en riktigt bra häst för klassen som vi tror kommer att ta sig upp till Guld- eller Silverdivisionen vad det lider. Andraspåret tror jag att han klarar och distansen är passande då han är stark. Vi väntar med ändringar till längre fram utan fortsätter med samma balans och utrustning som senast. Om hästen bara sköter sig tror jag på mycket bra chans, hälsar Veikko Haapakangas.

ANNONS: Köp din andel i Expressens stora system här

Cash Cowboy en outsider

En annan outsider som man ska passa är Solvalla-hästen 2 Cash Cowboy (V75-5). 

Peter G Norman tränar och kör och hästen var tvåa på en riktigt vass tid senast.

– Cash Cowboy gick en 1.12-tid i andraspår över medeldistans senast och jag var mycket nöjd med den insatsen. Han verkar vara väldigt bra i ordning och utgångsläget blev ju riktigt bra. Vi provar att köra lite från början och kommer han till ledningen har han faktiskt aldrig förlorat från den positionen, så jag släpper inte om vi kommer dit. Det ska bli spännande, säger Peter G Norman som är streckad på strax under tio procent i nuläget.