Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Vi kan snacka om ett lyckligt bokslut

Snacka om ett lyckligt bokslut.

Polske proffstränaren Tomasz Wisniewski kommer att fira jul som färsk V75-vinnare. På hemmaplan dessutom.

Indian Front hette segervapnet.

Winter Burst är i full gång och den långa V75-festen inleddes på Mantorpstavet i går. I V75-2 fick vi se en duell mellan två hemmahästar långt före övriga och först över mål kom Indian Front med Erik Adielsson med Stella Pona/Micael Stjernström som närmast sörjande. Inget ovanligt med Adielsson i vinnarcirklen. Men hästens tränare tog däremot klivet in i finrummets vinnarcirkel för första gången – nämligen polacken Tomasz Wisniewski!

Det handlade inte om någon bluffseger heller. Indian Front gick i tredjespår sista 750 och betrodde Wave Length som stod för draghjälpen blev ett lätt byte redan i slutkurvan. 

Segerkusken kunde sitta tämligen stilla sista 100.

Spelarna som tryckte ner Indian Front till  dryga 5 gånger på toton var helt rätt ute. 

– Vad härligt! Jag är så otroligt nöjd och det kommer att kännas ännu bättre när jag kommer över till vinnarcirkeln, jublade Wisniewski efter målgången.

Mantorps-tränaren har bara fem hästar på sin träningslista. Och hästarna har sprungit in över miljonen i år. 

– Extra kul med den här starten var att det var stallets sista start för året innan det blir en träningsperiod. Och att få avsluta säsongen på det här sättet kan ju inte bli bättre. 

Det var nog inte sista gången vi fick se Wisniewski i vinnarcirkeln på V75.  

Bra reklam gjorde även Oskar J Andersson som tillhört lärlingseliten i ett par år nu och som vinner V75-lopp med jämna mellanrum. I början av 2019 plocka han ut proffslicensen och ska stå på egna ben som tränare.

I går fick han chansen bakom arbetsgivaren Jörgen Westholms Dardanos och det blev en lätt spetsseger sedan värsta hotet Sanda Love galopperat bort sig direkt från start.

–  Jo, det var aldrig någon större fara. Men han var ändå inte som bäst i dag och kommer att bli ännu bätte när vi får fila lite till på vissa saker, sade Andersson.

Oskar kommer att dra igång egna rörelsen i samarbete med sin syster Ruth J Andersson.

 

Det är ingen slump att Jorma Kontio är Nordens segerrikaste kusk. Han segrade i V75-1 med Global Undecided trots att han trampade av tömmen som virade in sig runt benet. En riktigt stor bedrift att ändå ta hästen i mål, som klar vinnare dessutom. 

– Jag vet inte vad som hände. Det här har aldrig hänt mig förut och jag har ju kört en del lopp genom åren. Man blir lite rädd, men tack och lov hade jag en snäll häst och det kunde ha gått väldigt illa annars, sade Kontio efter segern.

Med en annan typ av häst hade det hela kunnat sluta med en otäck olycka!

Där kan man snacka om att ha fingertoppskänsla...  

Stepping Spaceboys seger i V75-5 var ett sömnpiller. Spets och slut och ingen dramatik. 

Två stora skrällar såg till att det blev hög utdelning. Både 20-oddsaren Roly Poly (V75-4) och 56-oddsaren Secret Mission (V75-6) var väldigt rejäla vid sina spurtsegrar.

V75 varje dag till söndag med Winter Burst som slutkläm. Orkar man som spelare hänga med varje dag? Svaret är nej!

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!