Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Vi har kört in 900 000 euro i Frankrike"

DEAUVILLE. Det är klart att det hade varit kul att vara med och jaga en fjärde gul kavaj på söndag.

Men då jag inte kvalade in någon häst till derbyfinalen får jag nöja mig med fina tävlingar på Vincennes i stället.

Vanligtvis brukar jag befinna mig på Jägersro den första helgen i september. Men då jag inte lyckades kvala in någon av mina hästar till årets travderby så väljer jag ett annat upplägg den här gången.

"Snacka om bra start"

De senaste dagarna har spenderats i Frankrike och jag blir kvar över helgen då Nahar, Uzo Josselyn och Going For Gold Zaz alla startar på Vincennes i Paris i morgon. Det känns kanonkul att ha så fina hästar till start och allt har verkligen fungerat jättebra sedan Dominik Locqueneux tog över som min försteman i Frankrike. Sammanlagt har vi 27 hästar i träning i Frankrike och de har kört in 900 000 euro på tio månader.

Snacka om bra start!

"Jag är imponerad"

De senaste dagarna har det pågått en hästauktion i franska Deauville och jag måste säga att jag är riktigt imponerad.

Tillställningen är mycket elegant och flera nivåer bättre än de auktioner som brukar hållas i Sverige.

I Frankrike är det stil, klass och fin natur som gäller.

I Sverige blir det mer asfalt och maskinhall över arrangemangen och det brukar göra det hela till en långtråkig tillställning.

Därför är jag inte alls förvånad över att man betalar mer för hästarna i Frankrike. Människorna mår helt enkelt bättre och handlar därefter.

Tankar om V75

Mina tankar om lördagens V75-omgång från Jägersro:

V75-1: 1 Lover Face ser ut att ha en väldigt bra uppgift här. Det är inte fullt fält så får han inte ledningen direkt så kommer det att lösa sig under vägen. En bra spik att inleda omgången med.

V75-2: 6 Digger Lord har haft dåliga startspår på slutet. Nu får han nog ta över ledningen tidigt och då borde han vinna loppet.

V75-3: Här har jag en favorithäst som jag verkligen gillar och det är 4 Rod Stewart. Erik Adielsson kommer från seger i avdelningen före och vinner det här loppet av bara farten.

V75-4: Ston med spårtrappa, då rekommenderar jag så många streck ni har råd med.

V75-5: 8 Apollonia har fått till det i den nya regin och trivs på den här distansen. Läget ska kunna fungera då hon har två och ett halvt varv på sig att komma i kapp de andra.

V75-6: 9 Mc Steamy stod för en femstjärnig insats innan galoppen kom senast. Hästen har galopperat mycket så det är inte alls säkert att det blir revansch den här gången. 10 Re Doc hade vunnit med lucka sist. Kan slå till den här gången i stället.

V75-7: 4 Mister J.P. vann i årsdebuten men någon toppform är det knappast. Glöm inte 2 Fidelity Rhythm som vann sist och är väldigt speedig.