Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vi har en bra dialog kring Bold Eagle...”

Foto: Lars Jakobsson / TR Media
Foto: Lars Jakobsson / TR Media

När ett storlopp är avklarat tar arbetet med ett annat vid. 

Solvallas sportchef Anders Malmrot var på plats i Paris för att knyta kontakt med tränare inför Elitloppet. 

– Det är alltid bra med närvaro och att ta upp tråden igen, säger han. 

Prix d'Amérique vanns av Björn Goop och Face Time Bourbon och en av alla som följde loppet på plats var Anders Malmrot. 

Solvallas sportchef kom hem under natten mot måndag – och beskriver Parishelgen som lite av ett startskott för arbetet mot Elitloppshelgen i mag. 

– Det blir lite att man tar första kontakten inför storloppssäsong och hör lite med dem vart de har tänkt starta hästarna. Det är alltid bra med närvaro och att ta upp tråden igen, säger han. 

Kommer till Elitloppet 2021

Sportchefen var givetvis imponerad av årets PdA-vinnare, den femåriga hingsten Face Time Bourbon som tränas av Sébastien Guarato. 

Men hästen är troligtvis inte aktuell för Elitloppet – i alla fall inte i år. 

– Jag pratade med ägarna direkt efter att de gått i mål och gratulerade dem å Solvallas vägnar. Då sa han att de kommer till Elitloppet 2021 – men i år blir det troligtvis avelsarbete för hästen. 

Med dryga fyra månader kvar till Elitloppet är det dock tidigt och än finns inget konkret. Men dialog finns med flera spännande hästar, exempelvis franska stjärnan Bold Eagle.

– De är öppna för att det eventuellt skulle kunna bli en start men vi får se de lopp som är nu under våren. Vi kommer höras och ses under vägen. Jag hoppas att det blir så. Vi har en bra dialog kring Bold Eagle. Sen är det så väldigt många fler hästar i Prix d'Amérique och hästar runtomkring som jag är intresserad av. 

”Otroligt imponerande”

Var det någon särskild häst som du imponerades av under helgen i Paris?

– Ja, Davidson du Pont är jag otroligt imponerad av. Han gör ett fantastiskt lopp utvändigt och har då oturen av Vivid Wise As galopperar. Goop kanske hade fått luckan i alla fall eftersom att Davidson du Pont bröt ut lite. Men han gör ju loppet i andraspår och svarar ut alla och går ifrån Belina Josselyn. Det är en otrolig häst, säger sportchefen. 

Anders Malmrot gillade även vad han såg i Anzi des Liards som vann Prix de Luxembourg under lördagen. 

– Det är ju Romain Derieuxs och han är ju givetvis även aktuell med titelförsvaren Dijon. Jag hoppas få knyta till mig Anzi des Liards i det lopp som passar bäst. 

Reser över till Melander 

En annan som är på Malmrots radar i ett tidigt skede är Marcus Melander-tränade Gimpanzee. 

Sportchefen ska snart över och reka i USA. 

– Jag ska åka över och träffa Marcus om några veckor och ta ett rejält grepp kring det. Jag hoppas att vi kan få ihop det. Han tränas för fullt och ser fin ut. Marcus är positivt inställd till det, jag hoppas vi kan lösa alla detaljer runtomkring det. Det är i så fall jättespännande.