”Vi gubbar trivs väldigt bra ihop”

Anders Lindqvist och Wild Love.
Foto: LJ / TR Media
Bengt Simberg.
Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD / TR Media

Wild Love skrällde i Harper Hanovers lopp

Nu åker de nyfunna vännerna Anders Lindqvist och Bengt Simberg på Norrlandsturné med stjärnstoet.

– Vi är två gubbar som trivs väldigt bra tillsammans, säger ”Linkan”.

Anders Lindqvist har vunnit massor av storlopp. Sedan 26 år tillbaka bor han i Paris och är en stor hjälp för svenskar som vill tävla i Frankrike.

– Bengt hade hört talas om mig och när jag kollade upp hans häst i läsplattan svarade jag direkt att han är välkommen, berättar Anders Lindqvist.

Bengt Simberg och Wild Love (e. Love You) kom till stora träningsanläggningen Grosbois strax efter jul i fjol och stoet har mått bra av att träna och tävla på fransk mark.

– Hästen utvecklades och blev allt bättre för varje start.

”Jag var kaxig inför”

Stoet vann tre lopp och tjänade över en miljon kronor under vintern och våren i Frankrike och i slutet av maj var Lindqvist, Simberg och Wild Love tillbaka på svensk mark.

Efter en drömstyrning av unge Kevin Oscarsson vann toppstoet Harper Hanovers lopp på Solvalla på nytt världsrekord.

På lördag väntar en ny uppgift för Wild Love, hon startar från innerspår i Jämtlands Stora Pris (V75-7).

– Jag var kaxig inför Solvalla-starten men helgens lopp håller ruggigt bra klass. Wild Love gick jobb på Thomas Uhrbergs gård i måndags och vi tror att hästen ska vara ännu bättre, säger Lindqvist.

Resan till Östersund delas upp i tre etapper och på torsdag ska man vara framme i Jämtland. Planen är att fortsätta norrut och starta i Norrbottens Stora Pris helgen efter.

– Om hon är frisk och kry kör vi vidare till Boden.

Vill ta revansch i Boden

Även om ”Linkan” bott fler år i Frankrike än i Umeå är björkarnas stad hemma för travprofilen. Han säger att det ska bli väldigt trivsamt att komma upp till den norrländska sommaren.

För Wild Loves ägare Bengt Simberg handlar det om revansch.

– Jag låg på idrottspluton i lumpen och var med Militär-SM i skidskytte i Boden. Jag var tvåa eller trea, minns Simberg.

Han har alltid haft hästar men ingen av samma kaliber som Wild Love. Sjuåringen har vunnit 23 lopp och tjänat nästa 4,7 miljoner kronor.

Nu är tanken att hon ska fortsätta skörda i svenska storlopp.