Lars Wikström Foto: TV12Lars Wikström Foto: TV12
Lars Wikström Foto: TV12
Foto: TV12Foto: TV12
 Foto: TV12

”Vi får sikta lite högre framöver”

Publicerad

"Världens piggaste elvaåring", sa Per Skoglund i TV12:s studio. 

När GS75 avgjordes på Gävletravet stod Beau Mec för en ny fin insats. 

Och säkrade tredje raka segern. 

– Vi får sikta lite högre framöver, det finns mycket lopp att välja på, säger tränaren Lars Wikström i sändningen. 

Beau Mec var en av omgångens största favoriter inför dagens GS75-tävlingar på Gävletravet. 

Precis som väntat blev det också Lars Wikströms tappre häst och andrahandsfavoriten Narold Vox som skulle göra upp om det.  

Hästen, med Ulf Eriksson i sulkyn, ledde in på upploppet när Beau Mec satt högsta fart – och säkrade sin tredje raka seger. 

"Han löser det bra – trots svår uppgift" 

– Han löser det trots att det var en ganska svår uppgift på papperet. Han glider förbi Narold Vox som kämpar bra och får en jobbig resa utvändigt igen, säger experten Peter Andersson i TV12:s sändning. 

Om ett par veckor är det dags för det första uttagningsloppet till Olympiatravet på Romme. 

Ett lopp som Andersson menar borde vara aktuellt för elvaåringen.

– Det tror jag, som han ser ut i den här formen, säger han i studion. 

"Vi får sikta lite högre" 

Tränaren Lars Wikström var orolig för hur banan skulle passa hästen inför loppet, och var för Beau Mecs del nöjd över att solen gick ner. 

– Han får inte riktigt tag i banorna och då kan han inte prestera på topp. Men nu var det fint tycker jag, säger han. 

Huruvida Olympiatravet är aktuellt eller inte återstår att se, men Wikström tror att hästen är ämnad för större uppgifter. 

– Vi tar ett lopp i taget och får sikta lite högre framöver, det finns mycket lopp att välja på, avslutar han.  

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag