Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vd:n om Elitloppet: ”Vi har flera planer”

Foto: Maria Holmén
Foto: Maria Holmén / Travronden

Flera stora evenemang senare i år hotas nu av Coronaviruset. 

Det gäller också Elitloppet – som körs sista helgen i maj. 

– Vi har både en plan B och C, säger Solvallas vd Jörgen Forsberg.  

Precis som alla andra sporter drabbas även travet av Coronaviruset och förbudet att anordna sammankomster med över 500 personer. 

Om två och en halv månad arrangeras Elitloppet på Solvalla, en folkfest som likt andra stora idrottsevenemang kan vara hotat. 

Solvallas vd Jörgen Forsberg berättar att det förs löpande diskussioner om årets största travfest. 

– Vi har en plan A, B och C. Det har vi haft ett tag. Men det är två och en halv månad kvar. Ser man till övriga länder som infört det här har det varit tidsbegränsat. Jag tror inte att det sträcker sig så långt som dit. Men vi får hantera informationen allt eftersom, säger Jörgen Forsberg. 

– Men det är klart att vi har flera planer. Det finns all anledning att återkomma i ärendet.

”Skulle inte vara värdigt Elitloppet” 

Även sportchefen Anders Malmrot kommenterar läget för Trav365. 

– Det är som sagt 2,5 månad kvar till Elitloppet så det är egentligen rena spekulationer och omöjligt att svara på i dag, hur det ser ut då. Men det är klart det inte skulle vara värdigt ett storlopp som Elitloppet om det tvingas tävlas utan publik, säger han till Trav365.