Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Vassa ändringen: ”Är inte helt borta”

Foto: LJ / TR Media

Team Oscarsson har numera Kalmar som hemmabana.

När V75 avgörs på hemmaplan selar man ut hela sex hästar på streckspelet.

Kevin Oscarsson är givetvis på hugget när det vankas V75 på hemmaplan och hoppas kunna vinna något lopp. Tillsammans med pappa Jim har man trimmat ett gäng som ska ut på lördag och så här säger Kevin om stallets chanser.

Mamaneedshismoney (V75-2) är den som är först ut.

– Han klarade inte av första svängen senast med en jänkarvagn och den här gången kör vi med vanlig vagn. Tanken är att han ska gå barfota och det är intressant och kan vara ett plus. Jag kommer nog inte att vara med i spetsstriden utan vi kör sista 700-800 i stället. Jag tycker att han ska duga bra i klassen och bör räknas även om distansen inte är något plus, säger Kevin.

Mr Perfection (V75-5) brottas med ett svårt läge.

– Han gick jättebra senast och formen går det inte att klaga på. Han kommer att göra ett bra lopp och med ett bättre läge hade jag varit lite mera optimistisk, men härifrån är det svårt i Silverdivisionen. Barfota nu är ett plus.

Aperfecttric (V75-6) och Florist (V75-6) tävlar mot varandra.

– Aperfecttric kändes okej enligt kusken senast men det var ändå inte rätta draget i henne. Jag tror att det blir svårt för henne att blanda sig i segerstriden. Båda våra hästar i loppet är anmälda barfota men det är inte hel säkert att det blir så.

– Florist var inte till sin fördel senast och har blivit tillfixad efter det. Hon känns bra men läget gör att hon är lite svårbedömd. Normalt sett har hon bättre chans än stallkamraten, säger Kevin 

”Visat fin form”

Som sitter upp bakom Bear a Perfection (V75-7) i avslutningen.

– Han var inte som bäst senast utan att vi hittat några fel. Han var bra innan det och jag tror att formen är densamma. Nu blir det barfota bak och eventuellt urryckare också. Jag är nöjd med läget då han är lite trevande från start och stämmer det under vägen behöver han inte vara helt borta.

I samma lopp startar Granit de la Roque.

– Han har visat fin form i montéloppen på slutet och är dessutom uppfräschad efter förra starten. Man han brukar göra sina bästa lopp då han är med där framme direkt och spåret är därför ett stort minus för honom, avrundar Kevin Oscarsson.

Kanske lite ledtrådar på vägen mot sju rätt?

ANNONS: Köp din andel i Expressens stora system

ANNONS: Köp din andel i Premiumsystemet

ANNONS: Köp din andel i Redaktörens val här 

ANNONS: Köp din andel i Första tanken här