Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Värsta motbuden har fått dåliga spår

Chiru
Foto: Lena Emmoth / TR Media / Lena Emmoth

Den fina Axevalla-helgen inleds men en trevlig V64-omgång där vi får se topphästar som Aetos Kronos, Chiru och stayerspecialistern Pacific Face. 

ANNNONS: Spela redaktionens V64-system 

Dagens bästa

Spiken har både klass och form

3 Chiru (V64-5) var fullständigt lysande senast när han plockade ner Hell Bent For Am utvändigt. Här har de värsta konkurrenterna antingen fått dåliga lägen eller så är det frågetecken kring formen. När Chiru dessutom fick ett fin utgångsläge är det bara att spika i DD-1.

Dagens chansning

Spets och slut trots hårt emot

2 Bravo Sabotage (V64-3) höll klart godkänt senast över medeldistans. Nu när det är kort distans kan det räcka hela vägen för den startsnabba femåringen och jag chansspikar trots att han möter hårt motstånd i främst 4 Eroz Zola.

Dagens avslag

Formen och läget får mig att tvivla

15 Oxidizer (V64-2) har varit väldigt duktig under året men på senare tid har han fått tuffa lopp utan att räcka till. Nu lär han få ett snällt lopp när det är väldigt många att runda och jag tror formen inte är lika bra som tidigare.

Relevanta intervjuer

Johan Untersteiner om 1 Guzz Mearas (V64-1).

–Han var jättefin senast och kämpade storstilat. Allt verkar bra med honom efter den starten. Nu fick vi spår 1 och det finns andra startsnabba hästar utvändigt så vi får se var vi hamnar från start men jag har en god känsla.