Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Varningen inför V75: ”Kan vara ett minus”

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Anders Wolden Lundström har goda förhoppningar på Lome Brage, men är mer tveksam runt Strong CaseFoto: Lars Jakobsson / TR MEDIA / TR Media

Anders Wolden Lundström gör resan från Bjerke till Bergsåker på lördag. 

Med sig har han bland annat kallblodstjärnan Lome Brage. 

– Han är ju ett av de allra bästa kallbloden som finns, det är klart att jag tror på bra chans, säger norske tränaren. 

Norrmannen Anders Wolden Lundström har haft fina resultat de senaste åren. Han har haft flera hästar i stallet som varit med i eliten – och det med ett relativt litet hästmaterial. 

Nu laddar den framgångsrike tränaren inför helgens V75. Han har en lång bilfärd framför sig på cirka 60 mil från Bjerke till Bergsåker, men det är det värt menar han. 

– Det är alltid roligt att åka på V75. När man har fina hästar och det är bra pengar att köra om så är det bara att prova, säger han. 

”Han har en otrolig teknik”

På V75 har Anders Wolden Lundström två hästar till start. Först ut har han kallblodet Lome Brage i V75-4 som både är veteran och stjärna i sammanhanget. 

Det tolvåriga kallblodet med drygt 4,6 miljoner kronor på kontot gör sin 101:a start i karriären på lördagen och kommer med två raka segrar i bagaget. 

– För att vara ett kallblod så har han ett otroligt steg och fin teknik. Det är en intelligent häst som är lätt att jobba med, säger Wolden Lundström om sin träningsadept. 

Hästen hade ett litet tävlingsuppehåll under sommarmånaderna. 

– Han haft lite lite skadeproblem från till under sommaren, men det är ju sådant som man får jobba lite extra med i slutet av karriären. Det är en del jobb med sådant. 

”Ett av de allra bästa kallbloden”

Lome Brage går som alltid med skor och påverkas således inte av det barfotaförbud som lyder sedan i början på december. Enligt tränaren kommer han att gå ”optimalt” på lördag. 

– Han har visat bra form och den ska inte vara sämre på lördag. Han är snabb ut i volt och borde kunna hamna bra till. Lome Brage vann bakifrån på snyggt sätt i Gävle näst senast så den biten oroar mig inte. Han är ju ett av de allra bästa kallbloden som finns och det är klart att jag tror på bra chans, säger Anders Wolden Lundström.

”Är ett par tuffa hästar emot”

Med sig har även norrmannen Strong Case som går ut i sista avdelningen. 

Fyraåringen kommer också med två raka segrar – men det har varit mot betydligt enklare motstånd berättar tränaren. Han varnar också för att barfotaförbudet kan komma att påverka. 

– Lång distans hanterar han bra och stämmer det under vägen kanske han kan vara topp tre. Det såg dock ut att vara ett par tuffa emot, bland annat Berghs häst imponerade senast, och jag är rädd för att det kan vara ett minus att han inte får tävla barfota fram, säger Anders Wolden Lundström.