Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Varningen inför V75: ”Kan alltid skrälla...”

Giuseppe Lubrano
Foto: MALIN ALBINSSON / TR Media / MVA Foto
Pacific Face
Foto: Thomas Blomqvist / TR Media

Giuseppe Lubrano litar alltid på sin stjärna Pacific Face. 

Hästen trivs på långa distanser och trots spår sju på lördag tror den 39-åriga Åbytränaren på chans. 

– Den hästen kan skrälla precis när som helst. 

Giuseppe Lubrano har haft Pacific Face i träning sedan hästen var tre år. 

Då hade den storväxta valacken mest galopperat men så småningom fick italienaren ordning på honom. Sedan dess har de skördat stora framgångar tillsammans och nu har hästen tjänat strax över två miljoner kronor. 

– Han har betytt allt. Det är den bästa hästen som jag har haft. Jag har inte varit travtränare så länge men det har ändå blivit fem-sex år nu och det här betyder väldigt mycket, säger Giuseppe Lubrano. 

”Hon är väldigt lovande”

Lubrano flyttade från Italien till Sverige för drygt 19 år sedan. Innan han blev egen tränare så hade en framgångsrik lärlingstid hos bland annat Veijo Heiskanen, Kari Lähdekorpi och Lutfi Kolgjini. 

I dag har han sju hästar på träningslistan och fyra av dessa äger han själv. 

– Jag har inte så många hästar men jag har en treåring, Al's Boozy Suzy, som vann i debuten förra veckan. Hon är väldigt lovande. Sen har jag Pacific Face och några till som jag kan ha kul med i år. 

Pacific Face har gjort två starter i Frankrike i vinter utan att få med sig några slantar men väl tillbaka på svensk mark tog hästen en fin tredjeplats i senaste starten. 

– Efter Frankrike tänkte jag först att han skulle få vila lite grann men jag är faktiskt väldigt nöjd med honom. Planen nu är att kanske starta en gång i månaden. I sommar har han så fina lopp, jag hoppas verkligen att vi skulle kunna vara med en gång till i Åby Stora Pris. Förra året var han väldigt bra. Han får det lite tuffare i voltstartslopp i år eftersom att han har tjänat mer pengar nu men vi får se. 

”Aldrig haft en så snäll häst” 

Giuseppe Lubrano är väldigt stolt över sin häst som har ett stort hjärta även utanför travbanan. 

– Om jag ska vara ärlig, jag har aldrig någonsin haft en sådan här snäll häst. Han är som en hund, han kan göra precis allt. Till och med barn som är fyra-fem år har varit här och ridit på honom. Han är en fantastiskt fin häst. 

På lördag startar hästen från spår sju bakom bilen på V75 i högsta divisionen och Lubrano tror alltid på sin häst. 

– Han är ingen spik men det är klart att han ska vara med på kupongen. Han kommer alltid att skrälla när man inte tror på honom för att han har dåliga lägen. Den hästen kan skrälla precis när som helst.