Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Världsrekord av Strömbergs ögonsten

Foto: Lj / FOTO: LARS JAKOBSSON/KANAL 75

En försmak av hösten.

Med ett världsrekord på Solvalla.

Italienske hästen Tobin Kronos spårade runt om i The Owners Trophy för Örjan Kihlström och världskusken lät imponerad av fyraåringen som borde ha en del att säga till om i Europaderbyt i höst.

– Det var inte slutsålt i mål heller, sa Kihlström om hingsten från Daniel Redéns stall.

Solvallas Hästägarförening höll i onsdagen på Solvalla under sin årliga tävlingskväll The Owners Day. Unghästar stod i centrum hela kvällen med ansatser mot kriterium- som derbyn.

Daniel Redén har ett stall fullt av topphästar. En som ser ut att kunna vara på väg upp till lite högre höjder är fyraårige italienaren Tobin Kronos som köptes till stallet i början av sommaren och nu gjort fyra starter i den nya regin.

Nu blev det seger i The Owners Trophy med 200 000 kronor i förstapris efter ledningen hela vägen.

Ifrån ett springspår kunde Örjan Kihlström behändigt glida till ledningen och sedan gavs hästarna på 20 meters tillägg ingen chans att sticka upp.

Segertiden 1.12,1 är ett nytt svenskt rekord för utländska fyraåriga med volt över medeldistansen av hästen som delägs av förre fotbollsproffset Glen Strömberg.

– Han vann på ett väldigt imponerande sätt måste man säga. Han kändes grymt fin och det var inte slutsålt i mål heller. Smidig, stark och rejäl, berömde Örjan Kihlström.

Häst för Europaderbyt

Det finns en del världsrekord i travet. Detta var ett världsrekord för fyraåriga hingstar och valacker över medeldistans med voltstart. Italienske Marlon Om hade det förra på 1.12,6 satt 2010.

Europaderbyt (Grand Prix de l’UET ) avgörs på Vincennes fredagen 14 oktober och i det Redénska stallet lär fokus ligga på att försöka kvala in till det.

 

Av Mikael Wikner/Kanal 75