Det var som att sticka hål på en ballong

Publicerad

Som att sticka hål på en ballong.

Det var hur jag kände mig efter Nuncios förlust.

Elitloppet, och den uppsnackade duellen mot Bold Eagle, är nu en bra bit bort.

Det var kvällen då Nuncio skulle höja Elitloppstemperaturen. Rejält. Men så blev inte fallet, tyvärr. Trots en närmast ovanligt bra värmning hände det inte så mycket när Örjan Kihlström vred ut hästen till attack från andra ytter.

Han försökte

Nuncio försökte, men fick nöja sig med tredjeplatsen en bra bit efter segraren. Och även om han gick en snabb tid sista 800 meterna var det inte den där superstjärnan som vi så gärna ville se. Vad som inte stämmer för tillfället har jag inte kompetens att bedöma, men att det inte är den vanliga Nuncio är det inget snack om. Elitloppet närmar sig med stormsteg och jag kan bara hoppas att Nuncio kommer tillbaka. Vi travälskare vill ju ha duellen mot Bold Eagle (och Delicious). Om jag tror att han är en av de 16? Tveksamt. Men i det här fallet har jag mer än gärna fel...

– Han var väl inte som bäst. Runt sista sväng kändes det att det inte bet för honom. Han har inte fått något lopp på ganska länge nu och kanske behövde han en genomkörare. Det fattas en del till toppformen, kommenterade Örjan Kihlström.

* * *

Prins Daniels lopp på Gävle helgen före Elitloppet kan vara ett alternativ som nästa start om allt är väl med hästen. Om det nu var tempo i kroppen som saknades.

* * *

Till sist. Vi får inte glömma att lyfta fram vinnaren också. Daniel Redéns Västerbo Highflyer spetsvann på 1.10,1. Hedershäst var ordet!

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Skapa ditt eget travstall och tävla med sportens två- och fyrbenta stjärnor.
Gå med i Guldstallet i dag!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag