Var inte konstigt att det blev utdelning...

Publicerad

Peter G Norman var inte glad över en försenad start.

Det spolierade för hans Autobahn – och banade väg för 32-oddsaren Enge Lincoln från samma stall!

Hemmatränaren Peter G Norman lät ganska påställd med Autobahn (V86-2). Men kort innan start stannade man klockan på grund av ett materialfel. Mer behövdes inte för att Autobahn skulle skruva upp sig och galoppera bort sig direkt.

– Han tål inte mycket. Det kändes mycket irriterande, sade Norman.

Men. Stallkamraten Enge Lincoln serverades ett drömlopp av lärlingen Mads H Nielsen och spurtslog med betrodde Hochthereitis Sox kort innan mål.

– Han behöver medvind och nedförsbacke till slut. Det klaffade verkligen perfekt för honom i dag.

Förutom Nielsen vann Tomi Haapio och TV-profilen Patrik Fernlund på Solvalla. Inga kända kuskar. Inte undra på att V86-utdelningen drog iväg...

 

Månprinsen A.M. infriade favoritskapet i V86-1. Från femte par utvändigt påbörjades avancemanget knappa varvet från mål. Trots tredjespår resterande del av loppet var han outstanding till slut och Gunnar Melander sken som en sol efter loppet.

– Det kändes väldigt behagligt i sista sväng. Och även om han vann på 1.22,0 fanns det gott om krafter kvar i mål.

Bara man inte prickat formen för tidigt. Det är ju sista helgen i maj vi vill se honom på topp!

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag