Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Var en av de svåraste omgångarna någonsin

Foto: MVA Foto

Vackra banan Vaggeryd chockade spelarna totalt.

För andra året i rad var det ingen som fick åtta rätt.

Det sägs att det inte går att vinna från de bakre leden på Vaggeryd. Ändå gjorde fyra av åtta vinnare exakt den bedriften under gårdagens V86-tävlingar. Detta i vilket som måste vara en av de svåraste omgångar som travet någonsin skådat. Inför de två sista avdelningarna levde: INGEN.

Även i fjol då Vaggeryd arrangerade sommartravet var det ingen som hittade åtta rätt. För tre år sedan, 2016 – samma sak. Det är anmärkningsvärt att banan levererat Jackpot på åttorna i tre av de fyra senaste omgångarna. Som en seriös spelare måste man ställa sig frågan: vad är det som dribblar bort alla lirare?

Jerry Riordan var tränaren som levererade en dubbelskräll, den som överraskade spelarna mest var fyraårige Betting Queen som vann till 41 gånger pengarna på imponerande vis.  

I sulkyn satt en annan lovande ungdom. Danske lärlingen Victor Rosleff som tog sin första seger på V86. Med det tog han sin tolfte vinst i år och formen är på topp. Efter loppet sa han till TV4:

– Jag är jätteglad. Det går bra för mig och jag försöker göra mitt bästa med de hästar jag får. Jag har inga mål utan försöker bara lära mig så mycket som möjligt.

Att lära sig så mycket som möjligt. Jag tror Rosleff kan vara något på spåren där.

■ ■ ■

Robert Bergh har en väldigt stabil verksamhet och stallet går bra år efter år. Igår kväll tog även han en dubbel, en mer betrodd sådan. Först ut var Mellby Glader som vann överlägset i första avdelningen och innan loppet var tongångarna positiva. Fyraåringen ser ut att gå en lysande framtid till mötes och siktas nu mot Svenskt Travderby.

Angående om det inte går att vinna från bakspår på Vaggeryd? Fråga stoet Beauty Leg och Johanna Lind. Kusken som tog sitt livs största seger igår kväll. Fråga också superskrällen Randemar R.D. som avslutade hela omgången med att svepa fältet och susa bort i horisonten med kusken Peter Ingves.

Jag tror att jag har en ny favoritbana. En bana där allt är möjligt.

■ ■ ■

På lördag väntar Midnattstrav och Robert Bergh har återigen fina chanser. Whipped Eggs har spår tio och ska vara sämre bakifrån sägs det. Kanske är det dags för en till myt att krossas?