Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Var dopad - Caballion blir nu av med segern

Svenskägde Caballion var först i mål i det danska storloppet Copenhagen Cup. Men efter att ha testats positivt för doping blir han nu av med segern. Foto: Kanal75

Den svenskägde Caballion var först att trava över mållinjen i det danska storloppet Copenhagen Cup. Men efter ett dopingprov - med positivt utslag på en otillåten substans - blir Caballion nu av med segern.

Det var i vintras som den svenskfödde Caballion bytte regi från Fredrik B Larsson till den franske stortränaren Franck Leblanc. Efter ett par starter i diverse franska lopp var det dags för start i storloppet Copenhagen Cup - där han travade hem vinsten på 900 000 kronor.

Segern annulleras

Men nu blir Caballion, enligt ett pressmeddelande från det danska travförbundet, av med segern. Anledningen är han testats positivt för den dopingklassade substansen tiludronsyra. Substansen förekommer i läkemedlet Tildren vilken används vid skelettsjukdomar för att förhindra bennedbrytning samt öka bentätheten.  Ämnet har även smärtstillande egenskaper.

– En utredning är inledd och sker inom ramarna för den skandinaviska dopingkommitten, vilket är ett samarbetsorgan för dansk, norsk och svensk travsport när det gäller medicinering och doping, säger Dansk Travsports Klaus Storm i pressmeddelandet.

Svensk silverplacering

Caballions återkallade seger innebär att den danske Orali flyttas upp som loppets vinnare samtidigt som Roger Walmanns Magic Tonights tredjeplacering flyttas upp  till en silverplats. Vidare blir Solvato, som ägs av Veijo Heiskanens, ny trea.