Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vännernas sorg efter Riharna Thomson, 22

Jockeyn Riharna Thomson dog i fredags efter en olycka under ett träningsjobb.

Thomson blev bara 22 år gammal – och nu sörjs hon av sina vänner.

– Hon var en fantastisk person. Väldigt mogen för sin ålder, intelligent och bara underbar, säger vännen Trish Buchanan till Canberra Times.

Det var i tisdags förra veckan som olyckan var framme på Thoroughbred Park i Australien.

Jockeyn Riharna Thomson var ute på ett vanligt träningsjobb, när hästen hon red plötsligt bröt benet. Thomson föll handlöst och fick svåra huvudskador i vad som beskrivs som en "skräckolycka" av australiensisk press.

Hon fördes omedelbart till sjukhus, där hon vårdades intensivt under några kritiska dygn. Men under fredagen gick det inte längre, och den unga jockeyn dog av sina skador.

Sörjs nu av vännerna

Under söndagen var det dags för tävlingar på hennes hemmabana, och flera av vännerna fanns på plats för att hedra Thomson. Banchefen Colin Watts började med att läsa upp en hälsning å familjens vägar, rapporterar Canberra Times:

- Fantastisk respekt, stöd och kärlek har givits till oss den senaste veckan. Det är uppenbart för oss att ni alla älskade och respekterade Riharna. Stödet betyder oerhört mycket för oss under den här extremt svåra tiden.

En tyst minut hölls därefter på banan, samtidigt som en hyllningsfilm gick på storbildsskärmen.

"Hon var en fantastisk person"

Alla tävlande jockeys under dagen bar svarta band för att minnas och hedra Riharna Thomson.

– Hon var en underbar person, det är så tragiskt. Förhoppningsvis kan alla här i dag leva vidare i hennes minne så som hon hade velat, säger jockeyn John Kissick till Canberra Times.

– Hon var en fantastisk person. Väldigt mogen för sin ålder, intelligent och bara underbar, säger vännen Trish Buchanan.

Marknadsdirektören på Thoroughbred Park, Briony Young, berättar att många på evenemanget ägnade dagen åt att diskutera minnen av Thomson.

– Det är en annorlunda atmosfär här i dag. Allt är så rått nytt just nu. Jag brukade se henne varje dag här. Hon hade alltid ett leende på läpparna, säger Young.