Vann sexsiffrigt belopp – efter stora miljonmissen

Publicerad
Uppdaterad

ATG:s miss gjorde att tre personer fick dela på miljonutdelningen på Top7 i söndags. 

Något som fick en man i 65-årsåldern att jubla, det rapporterar trav365.

– Först fattade jag inte, det gick inte, säger mannen, som var en av de som fick dela på miljonvinsten, till Trav365. 

 

Top 7 är ett relativt nytt spel, och går ut på att pricka in alla hästar i rätt ordningsföljd på V75. 

I lördags var det ingen som lyckades med bedriften, vilket i vanliga fall leder till att "rollerpotten" rullar vidare till nästa lördag. 

"Vi beklagar det"

Så blev det inte den här gången. Efter en miss av ATG delades "rollerpotten" – som alltså är en typ av jackpott –  i stället ut under söndagens extraomgång. 

–  Det var ett handhavandefel som ligger bakom och vi beklagar det inträffade, säger Patrik Brissman som är informationschef på ATG, till Travronden. 

Sjurättspotten under söndagen skulle ha legat på 390 000 kronor, men blev i och med missen i stället 1,6 miljoner. 

Tre spelare lyckades under söndagen pricka in alla rätt, där en utav dem var en man i 65-årsåldern från Storvik. 

"Trodde jag vunnit 26 kr" 

Mannen spelade Top7 för första gången under lördagen, då utan någon vinstlycka. Under söndagen testade han igen, och kunde därmed inkassera 563 876 kronor.

– Jag satt och tittade på loppet och såg att de tre första hästarna gick in. Sen gick jag och tog en dusch, när jag kom tillbaka så spolade jag tillbaka och kollade och såg att det var 26 kronor på tre rätt, som jag trodde att jag fått. Men då skrev jag ner siffrorna på en lapp och kollade. Först fattade jag inte, det gick inte, säger mannen, som vill vara anonym, till Trav365 och tillägger: 

– Det var ju dubbel tur att potten som skulle delas ut nu på lördag kom ut redan i går. 

"Som pensionär kom pengarna lämpligt" 

Insatsen var heller inte särskilt stor, mannen spelade fyra system till ett värde av 24 kronor var, och datasystemet Harry Boy fick pricka in hästarna. 

– Det är största vinsten på trav, det har varit mest småvinster annars. Jag kollar på travet varje lördag, men jag spelar inte varje gång. Som pensionär kom pengarna lämpligt så klart, säger han till sajten. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag